Кой вдига самолета?

Видно още от заглавието, днес темата ще е самолети. Но без шегичката, сериозно, както подхожда за 60-годишен юбилей. 
Споменавала съм ви и преди, че рядко поемам поръчки, освен ако не са за приятели или пък гъделичкат вдъхновението ми. Най-добре и двете, и да не ми оставят дълго време за мислене и работа. Така се получи и тази седмица - приятелка ми се обади в сряда с молба за картичка в петък на тема Авиация, при това за юбилей. Нямах никаква идея какво точно ще направя, още повече, че Тони наскоро ме бе питала дали ми се намират някакви самолети та нямаше нужда да ровя - не ми се намират.   
Посветих около 4 часа от нощта на срядата в ровене из нета. Изкопах доста самолети (тук съм запазила някои от тях) и постепенно в мен се оформи идеята за нахвърляна в мой стил и леко винтидж излъчване картичка. 
В четвъртък вечер заседнах към 11 в ръка със схема на картичка с прозорче /shadow box card/. Бяхме я обсъждали във фейса и викам да се пробвам на нея. Ако бях изчакала Ем да напише хубавото си уроче, нямаше да губя 3,5 часа в опити да я доизкусоря за да констатирам, че посочените в моето уроче размери в сантиметри са грешни. Благодаря ти, Ем че се погрижи да не повтарям повече грешката си, защото картичката е много идейна и лесна ако ти го обяснят така добре.

 Получи се една доста страна картичка. Имам забележки към себе си (облаците и звездичките бяха малко прекалено детински), но въпреки всичко поръчителката си я хареса. Това много ме радва, защото вложих наистина много труд и емоции в нея.
Но тъй като не познавах човека за когото беше предназначена картичката, реших както винаги да направя още един, резервен вариант. Той е консервативен, с леко винтидж излъчване и картинка на самолет от 60-те години.... И тъй като имаха разногласия коя от двете да подарят - семейството решиха да бъдат и двете! пък нека рожденика си реши коя му е по на сърце.

Предизвикателства/Challenges:  
Really Reasonable Ribbon - for the boys with trim
Sister Act -- Anything goes

Коментари

  1. Ех,
    Прекрасни са...
    И трябва да ти(предполагам нямаш нищо против да си говорим на ТИ)призная,че много ме грабваш всеки път с чудесностите които правиш.Ииии.....имам да ти казвам много....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разбира се, че на ти ще си говорим :) а дано и наживо в някоя среща на картичкофеите..

      Изтриване
  2. И двете ми харесват, но първата ми е по на сърце. Личи си колко много труд и емоции си вложила, а това е най-важното.

    ОтговорИзтриване
  3. Кат, първата е много пипната и измислена, направо перфектна! Нали знаеш обаче, че с картичките е като с хората - някои просто са "твои". :) Не знам защо, но втората е "моя". :) Допускаше ли, че няма да се харесат от поръчителите и получателя?! :D Кефиш ме, щото си скромен ч'ек. :P <3

    ОтговорИзтриване
  4. Great masculine card and I love all the detail on the planes. Thank you for playing along with us in the GET KRAFTY Challenge over on the Simon Says Stamp Challenge Blog this week!

    ОтговорИзтриване
  5. Супер са и двете! Но определено втората много, ама много ми хареса...
    Личи си колко труд и желание си хвърлила и в двете! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Wonderful card for a male! Thanks for sharing with us at A Little Bit Crafty, hugs Susan x

    ОтговорИзтриване
  7. Атанасова,любима моя ♡. Нямам никаква идея какво щях да правя без теб. Направи празниците /множественото число е ясно ;-)/ повече от прекрасни. Благодаря ти за старанието, отзивчивоста и.....любовта. Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  8. Атанасова,любима моя ♡. Нямам никаква идея какво щях да правя без теб. Направи празниците /множественото число е ясно ;-)/ повече от прекрасни. Благодаря ти за старанието, отзивчивоста и.....любовта. Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!