Лилава страст и нещо ново.


Днес един колега ме попита ( след като ме видя да зяпам блогове с картички):
Не ти ли омръзна вече с тия картички? 
Замислих се преди да му отговоря. Явно на околните им идвам в повече напоследък. Но на мен очевидно не ми е омръзнало.  Въпроса е защо?

Тогава спонтанно му отговорих - та аз всеки ден уча по нещо ново. Как може това да ти стане скучно? Покрай картичките се научих да плета, запознах се със шевната машина ( ето, на горната картичка половин шев докарах, при това "почти" прав, после ми се изниза конеца и не ми се будеше мъжа да ми го вдене), сега се уча да рисувам простички неща и чета за техники и цветове. Да не говорим за сгъвки, албумчета, тефтери, книгоразделители и тн. списък, който мога да продължавам още дълго. 
Ето, вчера пробвах рецепта за домашно забъркан грунд ( GESSO). Някои бъркат кекс, аз грунд. То почти същото - рецептата я бях чела някога и накъде, но не помнех точните количества, та карах на око. Аз и с готвенето така процедирам, не държа на мерки и теглилки, а имровизирам в движение.

Сложих вътре:
лепило тип Ц200 ( в моя случай канцеларско ученическо от магазин за 1 лв)
бял латекс
бебешка пудра.
Бърках го докато стана с гъстота на смес за палачинки.
 
Грунда използвам най-вече за правене на фонове. Нанасям го на дебел слой върху картон, после го попивам с кухненско руло (първата картичка е такава - на места се изтрива, избледнява, вижда се релефа на рулото). Другия вариант е да се комбинира с печати като на последната. Цветето на втората е правено от обикновен бял лист хартия ( при това използван) и боядисан с грунда, който го прави по-твърд. После е изрязано с ножичка.
Нямах вдъхновение снощи, нито ясна идея какво точно да направя като картички за учителките и затова  реших да  оцветя  грунда в лилаво, и тук почна голямото приключение - бърках синьо, червено. розово, оранжево, капка черно, после пак наново - по-тъмно синьо, по-ярко червено и тн. докато не стана това което виждате. Доволно голямо количество, така че вчерашната ми серия картички всичките бяха в лилаво. Да са в тон с орхидеите, които подарихме на учителките. Общо 6 броя ( картички, не орхидеи) и то защото носа ми течеше като водопад. Дори на места съвсем съм ъпгрейднала фона - има следи от сополи.... но ви съветвам да не прилагате тази техника във вашите картички.
Бъдете здрави.


Предизвикателства/Challenges:  
Ще я включа в предизвикателството по повод блого-годинката на Вили, надявам се да я изненадам поне с рецептата за грунда.
КФП 159 - Бинго (камъчета, дантела, цветя в първата картичка)
Забавлятелство Седемнадесето: "Нещо ново..."

Коментари

  1. Много ми харесвааат!!!:))) Особено залитенето в лилавата гама ,което и мен ме е обзело напоследък:))) Много го обичам този цвят,дали защото съм кръстена на него:))) и аз незнам:) А за новите неща -абсолютно е така -не би могло да ти омръзне ,нещо което с всеки ден ти става все по интересно и пробваш винаги нещо ново:) А за шевната машина -май и аз трябва да взема да се запозная с нея:),от известно време го обмислям това ,а и направо обожавам шитите картички:) Браво!:)ххх

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ооо,Катеее,чак сега те видях и при мене:))) Много ти благодаря,че ме уважи и то на такъв хубав празник:)ХХХ А грунда наистина ме впечатли и обезателно,ще го пробвам някой път;))) Честит празник миличка:)

      Изтриване
  2. Ауууу чудни, чудни! <3 Кате, страхотни са! :))))) Втората ми е много на сърце! <3
    Как ще ти омръзнат картичките! Чакай първо да се изчерпат поне половината от оригиналните идеи и кретивност, па след това ще му мислиш! :D
    Техниката със сопола ме по-пи-ля! :D :D :D Шемет! Сигурно придава приятен завършен, леко лъскав ефект на фона... (rofl) :D :D :D
    Поздрави и прегръдки!
    ХОХОХО

    ОтговорИзтриване
  3. Много са интересни! Първата с джобчето ми допадна най-много. Благодаря ти, че споделяш тайните от домашната работилница!

    ОтговорИзтриване
  4. И лилавото ми харесва.Особено като е модерно - с дънкови джобчета. Нямаш спирка просто :) За наша радост. :)ххх

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесна,нежна,свежа,красива картичка в лилаво.Както винаги не спираш да ни изненадваш с идеи и картички-продължавай все така,ти си истинска фурия:))) Благодаря ти много,че се включи в моето "Бинго" при Картичкофурии.Поздрави:)))

    ОтговорИзтриване
  6. С тези сополи ме разби!!! Успя да ме разсмееш, а бях почти заспала на компютъра...срамота! Напоследък съм като зомби, но днес успях най-после да си завърша куклата! Йей! Утре ще я покажа.
    А относно грунда, така се изкушавам...сега, след като издаде и рецептата, може и да се пробвам. Само да ме обхване пак картичко-вдъхновението, че напоследък е зачезнало...лека нощ!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!