Експерименти с акварелни боички или как да си направим евтини картички

        Тези дни съм го ударила на експерименти. Като почнеш от печати, ембосинг, та свършиш до водните боички на сина ми, с които си правя фоновете.
Интересът ми към ръчно правените фонове се възроди от както се наложи да правя червено-оранжева картичка и се оказа, че нямам такива хартии. За съжаление не мога да си купувам постоянно дизайнерски хартии, колкото и да съм влюбена в повечето от тях. А и понякога ( по-често даже) хартиите са толкова красиви, че хич не ми се иска да ги срежа за едната картичка. Затова използвам какви ли не подръчни материали като вестници, списания, страници от тефтери и обикновен бял картон....
Другата ми болка е, че нямам и дистрес мастила. Някой слънчев ден ще се сдобия с тях, но дотогава ще експериментирам с наличните средства.
Та, това което виждате в тази картичка като основа е  обикновен бял картон, напръскан с бледо-розови акварелни акварелни боички, дори по-скоро вода, оцветена с малко боя. На малките картончета съм ембоснала розата с безцветно мастило и прозрачна ембосинг пудра и после съм ги минала с четка отново с розова акварелна боя.
Картичката е в розово за предизвикателството на Тони. А тук можете да видите другите ми подготвени "основи" . Всички са на обикновен бял картон от 0,80 лв.




Тези са нарисувани с четка или домакинска гъба.






Тези са напръскани с цветна вода, като в последното сложих и малко перфектни пудри за да придобие "основата" сребрист отенък.
Всички съм изсушила  с ембосинг уреда и съвсем малко се огънаха, но мисля няма да личи като се залепят.

Тези дни ще се постарая да ви покажа още картички с тях.
Реално една такава картичка е доста икономична финансово - малко цветна хартия или картон за контраст, бял напръскан картон и печат или цвете за акцент...
Posted by Picasa

Коментари

  1. Картичката е страхотна, изчистена, свежа, нежна...а хартиите стават уникални, буквално! Последните ми допадат най-много - на пръски. Може да пробвам този метод:)

    ОтговорИзтриване
  2. Кате, това, което искрено харесвам в теб е ..смелостта с която експериментираш, докато не получиш страхотен краен резултат с минимум усилие и ..с подръчни средства!
    Наистина се е получила интересна картичка в розово..
    Докато те четях за дизайнерските хартии, се усмихвах широко..
    Благодаря ти,че се включи в Хоби предизвикателство 19- "Монохромна картичка", зададено от Toni!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!