Готвенето като вдъхновение



Може ли готвенето да бъде вдъхновяващо? Разбира се, особено ако често прелитате през любимите кулинарни блогове в БГ въздушното пространство. Аз имам няколко такива места, в които често надниквам и да си призная най-малкото, което гледам там са рецептите. Обичам да чета пътеписите на Дани Динева, да  зяпам жадно прекрасните снимки на Ева, да се смея с глас на забавните истории на Лулу, поднесени толкова закачливо. Е, от време на време ми се приисква да сложа престилката и да запретна ръкави за нещо вкусно.  Може би затова ми се случва някак си така да се уредя с един час свободно време, в което мъж ми с радост изкарва децата навън за да мога аз на спокойствие да се развихря в кухнята. Но определено най-високи върхове в кулинарното изкуство достигам, когато ще искам нещо - например дребно ремонтче в нас. Какво толкова, че детската била пребоядисвана преди 6 месеца, пък в спалнята размествах преди 2? Винаги има какво да се желае в това отношение и въпреки че моя мъж е нащрек, с някоя от вкусните ми тортички успявам да приспя бдителността му...
Друг един час посветен на готвенето отделям в петъчната сутрин в офиса. Там съм въвела традиция да се готви по нещо бързо и лесно ( имаме фурна, но не и котлон). В началото колегите ме мислеха за луда и ме гледаха странно, но сега всички се струпват в кухнята - кой за да помага, кой да хваща занаят, кой само да зяпа сеира. Едно от най-любимите им сладки неща е сладкиш-пирамида. Елементарен като изпълненение - сиропирате добре бишкоти в сварено и подсладено кафе, редите ги под формата на пирамида обилно мажейки с крем от бита сметана. Приготвя се за 10 мин, но големия проблем при него е, че трябва да престои поне 4-5 часа в хладилника за да се смесят добре вкусовете, а това е много трудно при наличие на свръх гладни хора. Но пък е много вкусен, лек и идеален за следобедното кафенце.
Няколко думи за картичката - тя е част от моята блог-игра - Ако имах един час... 
Ще я включа на няколко места, защото съм използвала една любима цветова комбинация в зелено-розово. А вие тепърва ще видите още няколко мои интерпретации по темата.
Предизвикателства/Challenges:  
Fab N Funky - Favorite Color Combo
Card Mania - Oh So Girly
Мър мяу: Аз обичам...

Коментари

  1. Beautiful card. Love the pink, green and black together and your background is fabulous. Thanks for joining us at Fab'n'Funky this week. hugs,x

    ОтговорИзтриване
  2. Картичката е чудесна! Много ми харесва розово-черната комбинация! Благодаря ти, че я показа в предизвикателството на Card Mania! Успех и се надявам, че следващата седмица отново ще се включиш при нас в нашето ново предизвикателство :)

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесна интерпретация на това местенце за творене на чудни гозби и сладкиши и удоволствието от правенето на това. Благодаря ти, че ни я показа в Card Mania Ghallendges!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесна ,свежа картичка и лесна рецепта за нещо,което звучи толкова вкусно.За съжалвние има огромен проблем - чакането ми е просто невъзможно ;)!
    Радвам се ,че продължаваш да е Забавляваш с нас!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!