Седмица 15 - мързел и картичка от мама и Ева.

Ето ме тук, без дори да знам кой ден от седмицата сме. След броени часове приключва най-дългата ми отпуска за последната година и половина - цели 10 дни! Починах си чудесно и от работа, и от блогове, фейсбук и дори от крафтърстване. Събирах слънчице, добро настроение, вдъхновение и ги трупах в душата си та да имам за няколко седмици поне.
 Лошото на дългите (разбирай повече от седмица при мен) почивки от крафтърстване е, че някак ме наляга мързела... дори не точно мързел, но едно такова като лепкава гадна мъгла, която ме обгръща отвсякъде и забавя движенията, убива енергията ми и желанието да направя нещо ново. И колкото по-дълго време отлагам рестарта, толкова по-зле стават нещата.
За това дори не се подразних, когато ми се обадиха тази неделя с  молба да направя специална картичка за баш шефката. Знаех, че няма измъкване  от задачата и срока (утре) та това беше необходимия двигател за да мога да се издърпам за косата и да изплувам от лепкавата яма. До преди малко майсторих и да ви кажа, не си спомням да съм отделяла толкова мислене и старание в нещо, правено през последните месеци. Но ще ви я покажа следващта седмица.
Що се отнася до миналата седмица, както вече казах, тя беше рехава откъм творчество. Великденски яйца и козунаци няма да ви показвам, защото не им посветихме кой знае колко усилия тази година, но пък с Ева направихме обща картичка по случай  Картичкофурийската игра - "Мама и детенце" . Аз много обичам да работя заедно с децата си и се радвам, че успявам да увлеча и големия ми син и малката принцеса. Ева обожава жели плейта и играта с него, така че при всяка възможност го вади и започва да прави дизайнерски ;) хартии предимно в розово-лилавата гама. Този път се смили над мен  и добави малко зеленичко. От нейните опити се роди тази картичка:
 
 Листенцата и клончетата също са част от експеримента с желето, цветята са ръчно правени от мама, а девойката избрахме двете - за да отива на детската ни романтично пролетна картичка.
 Картичката отиде подарък за една 6 годишна госпожица, надявам се да и е допаднала.
 В същата гама направих и още нещичко - за лелята на мъж ми, която има рожден ден през април. Най-сетне използвах едни започнати отдавна цветя от фоам.
И докато сме на розова вълна, да включа тук и картичката, която направих за играта на Мирослава във фейсбук - познай автора. Много ми беше забавно да се опитам да избягам от себе си да направя по-различна картичка - изчистена, подравнена, която затрудни доста познаващите. Добре че им бях оставила жокери за да се досетят, че е моя.
 
  Освен розовите цветя, искам да ви покажа още една картичка в двете и разновидности. Първоначално бях предвидила нея за играта - твърдо бях решила да е изчистена моята картичка.
 Но колкото повече време минаваше, толкова по-постна и недовършена ми се виждаше картичката. Реших, че трябва да я "дооправя" и така я довърших, че още по-малко ми харесваше вече. Не са моята сила изчистените картички и това е.

  На вас коя ви допада повече? Ако въобще някоя ви допада де.
Лека след празнична седмица ви желая, 
Кат

Предизвикателства/Challenges:  

Коментари

  1. Добро утро! Добре е че са те "рестартирали", Кате. А за непродуктивна изминала седмица доста неща показваш :)
    Като питаш - харесвам повече първоначалния вариант на картичката, дори ще си "открадна" идеята за стенсила на плетка вместо листенца.
    прегръдки

    ОтговорИзтриване
  2. such pretty cards Kati...I love your watery splashed background...thank you so much for sharing with us on the Simon Says Stamp Monday Challenge...hugs kath xxx

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!