Честит празник на буквите

Честит 24 май -  празник на българските буквички - на всички българи, в която и част на света да се намират  и специално на нашите учители, които вдъхновяват всеки ден децата ни.
 
И тази година, както обещах миналата,  бяхме на парада - развявахме гордо голямото българско знаме и марширувахме в стегнати редици с батковците и каките от училищата. Хубавото е, че видях и други наши познати с деца - радвам се че се възвръщат някои традиции по повод хубавите български празници. 
Картичката, която ви показвам не е нищо особено, но важното в нея са думите. Имам много любими български думи, някои от които използвам всеки ден: 

благодаря, смях, радост, усмивки, обич, вдъхновение...

но имам и такива, които не чувам често:

бълбукам, дъхав, копнеж, вечерница, необятност, синева...

толкова красота и мелодичност има в тях.
Пожелавам си на днешния ден децата ни да чуват по-често последните отколкото тези, които всички използваме в наши дни: копирай, пейстни, кликни, лайквай ме и тн.



Предизвикателства/Challenges:  

Коментари

  1. Ох, много сте сладки! Честит празник!

    ОтговорИзтриване
  2. Кати, винаги с удоволствие съм четяла постовете ти, в които по много интересно звучащ начин описваш различни твои чувства, мисли....Сега вече ми стана ясно защо съм се впечатлила. Защото обичаш българската реч и ти доставя удоволствие да я използваш в цялото и многообразие. Картичката ти е прекрасно потвърждение на красотата на езика ни, като си ни представила едни от най- красивите ни и чувствени слова. Благодаря ти, че ме уважи и участва в моето предизвикателство при Картичкофуриите.

    ОтговорИзтриване
  3. Възхитителна картичка, събрала в себе си една малка частица от великолепната българска реч! Присъединявам се искрено към твоето пожелание, с което завършваш чудесната си публикация и ти благодаря, че се включи в предизвикателството на Card Mania Challenges. Успех и те очакваме отново при нас.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!