Абитуриентски ...


Когато ме помолиха да направя покани за абитуриент-момче бях много склонна да откажа. Миналата година правих картичка за момиче и ми беше супер трудно да измисля нещо тематично, а какво остава за момче? Обаче вечерта сънувах :) наяве едни нещица, които ми се видяха много подходящи. Първоначално ме осени идеята за балон и послания от сорта - "Напред и нагоре" или това, което ви показах по-рано днес: "The sky is the limit" ( Небето е безгранично, го преведе Шми). 
После се сетих за учения бухал, който тематично си представих с характерната черна шапчица, която напоследък е доста на почит у нас - дори и детската градина вече се завършва с тоги и хвърляне на шапки ( много филми гледат тия директорки).
Поръчах си и балон и бухал на Мигито и зачаках да си ги получа. Меги е много готина и втората реплика на картичкофурийската среща миналия уикенд след "Здравей" беше - "Ето ги печатите ти."
Та виждате тук два броя от опитите ми с бухали. Признавам си, че намирам първия за по-сполучлив, във втория прекалих с точките и синьото не ме кефи ( пусто peacock  feather не  е моя цвят това и толкова).
Тук спрях за момент и се замислих за две неща:
1. дали пък не е време да си лягам, часът минава 2 след полунощ
2. на какъв човек трябва да се харесат тези покани
Казвам го не напразно. Човекът, който ги поръча ми е слабо познат. Но всеки път като го видя незабавно се пренасям във филм. Филма " Да спиш с врага си". Помните ли го - с Джулия Робъртс в главната роля, дето бягаше от мъжа си психопат.  Човекът не е красив като Джулия, но пък е толкова педантично подреден - до степен че леко ме плаши. Бюрото е излъскано с препарати, документите са на спретната купчинка, цветята са в еднакви саксии в една редичка, дори общия шкаф със сладки неща е тематично подреден и надписан по видове чипс. От време на време се озъртам дали няма да извади някой перфектно излъскан нож от купчината фактури.... но както и да е, отплеснах се. 
Думата ми беше за това, че на такъв човек би се харесало нещо в стила clean and simple. Та се заех да докарам нещо подобно. Използвах чисто бяла ( искрящо бяла, като реклама на прах за пране) основа, печата, който дойде с едно списание подарък, малък неравномерно накъсан лист от стара книга ( това за да е е в мой стил все пак), малко канап и едно копче. Стори ми се ужасно постна тази картичка - с тия бели полета и тъкмо обмислях какъв надпис или нещо друго да и добавя и тока в нас изгасна.
 
Приех го за знак, че най-после трябва да си лягам и зарязах всичко така. На сутринта награбих картичките и ги презентирах пред поръчителя. Има ли смисъл да казвам, че последния опит беше посрещнат с радостни възгласи и молба за още петнайсетина бройки от същото. 
Горките ми бухалчета, отидоха да страдат на един рафт в офиса и да чакат някой друг да ги обикне.


Предизвикателства/Challenges:  

Коментари

  1. Не виждам картичките.
    Между другото, благодаря за чудесния репортаж от картичкофурийската среща. Прекрасни дечица!

    ОтговорИзтриване
  2. Ама, разбира се! Виж колко добре си подходила и преценила човека... И си направила най-подходящият вид!
    А за ножа... - май и ти гледаш много филми ;)!
    И се радвам, че все пак намираш време и за съм - и на теб ти трябва енергия все пак - почивай си! Добре, че има какво да те спре ;):)))

    ОтговорИзтриване
  3. Не се виждат снимките. Сега ме гложди любопитство...

    ОтговорИзтриване
  4. Аз обикнах бухалчетата....Ама много. Влюбена съм.... Иииии не виждам снимките. Измих си очите, разтърках ги, ама пак не ги виждам... Но бухалчетата ги обичам :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Блогър нещо ми прави номера.Но вече мисля се виждат снимките :)

    ОтговорИзтриване
  6. Тамън като за мен да ги видя. :) Харесват ми, Кат, и трите. За пауновите пера - не бързай да го отписваш. В различни комбинации с други сини или зелени нюанси (Джиджката ги бърка страхотни :))със сигурност ще те плени отново. :)ххх

    ОтговорИзтриване
  7. О, снимките вече се виждат и са страхотни красоти! Много ми хареса бухалчето! Аз дето казах, че не разбирам защо не са избрали балона, ама да ти кажа и аз съм пристрастна на тема бухълчета! Толкова е сладко и с тая шапчица не мога да му се нагледам!

    Гуш
    Ем

    ОтговорИзтриване
  8. Fabulous cards with great colours! Thanks so much for joining us at Simon Says Stamp and Show :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!