Някои евтини идеи за съхранение


Мисля и друг път съм показвала циганията и шаренията, която цари в моя крафтърски кът. Въпреки привидния безпорядък обаче, в него има железен ред и на мен ми трябват по-малко от 3 секунди да намеря каквото и да било. Аз категорично не мога да работя в хаос, така че постоянно инвестирам в нови и нови решения за подреждане на хилядите ми дреболии. Най-любимите ми магазини в това отношение са безспорно Икеа и Джъмбо. Днес реших да демонстрирам по-отблизо някои от кутиите ми от там и за какво точно ги използвам.
Бързам да кажа, че ако си нямате вкъщи бебе, любопитен 6-годишен, куче или котка няма нужда да затваряте всичко под капак или да дигате на 2 метра височина. Аз обаче си имам две от  изброените  и това ме кара да съм свръх изобретателна.
Сравнително високо на стената са окачени пана за инструменти, боядисани в бясно розово, на които с помощта на кукички съм окачила ножиците си и каквото още се сетите. В малки панерчета закачени на по два пирона съм подредила панделките и двойно  лепящото тиксо.

Това е папка с джобове, в нея си държа всички силиконови и клинг печати. Стори ми се удобно, не заема много място и ги намирам доста бързо.

Тези розовите кутии ги купих от Джъмбо ( около 3 лв мисля бяха) и са супер удобни за много неща. Наредих си в тях ембосинг пудрите, боите и брокатите, мастилата...Вътре преградките се местят както ти е удобно на теб, абе чудни са. Друите пластмасовите са от Икеа, те са готини защото добре се комбинират с останалите ми по-големи прозрачни кутии от Икеа. Сега са приютили дистрес мастилата, гъбичките за тях и някои дървени печати, които използвам по-често.
Сред последните ми придобивки от Джъмбо са тия сладички в зелено и розово панерчета. Стояха на рафта с кухненски неща, но понеже цветово ми се връзваха си взех няколко (бяха по левче). Удобни са защото са лекички и лесно си ги закачваш на пиронче или кукичка. Другите малки кутиийки се водят за лекарства, но са чудни за онези ситни капчици роса, малки метални елементи, братс и айлетс и какви ли още не дребосъци които все губя из нас.
Зеленото панерче с кукичките ( в горния десен ъгъл на снимката) също е готино - изглежда бездънно направо. В него хвърлям остатъците от текущата си работа ако ме мързи в момента да ги прибирам по местата.
Голяма част от хартиите ми формат А4 стоят изправени във вертикални хартиени поставки - купих ги от Икеа - 5 броя за 4 лв доколкото си спомням.
В секцията за кухненско обзавеждане стоят и двете лайсни, (тръби или незнам още как се казват), на които са окачени тези висящи чашки и куки. Всъщност тази от Джъмбо е на секция Бани, защото се води "лайсна за хавлиени кърпи". Тя е по-доброто попадение от двете, защото е на вакум и няма нужда да си дупчите гардероба, както направих аз поставяйки първата лайсна. Самите закачващи се на лайсната чашки ги има и на двете места ( левче са) и са универсални. Много нещо побират и са винаги под ръка. Отделно на кукичките може да си окачите още какво ли не.

Работната ми масичка също е от Икеа - знаете ги, за 10 лв. Тъй като е доста ниска си взех табуретка, на която да седя. Самата табуретка взех от магазинче тип 1 лев, уви не за 1, а за цели 12 лева, но съм много доволна. Представлява дълбока кутия, в която натъпках разните му там органзи, тюл и всякакви дребни парчета платове. Единствения недостатък е, че Евата и намери бързо приложение и сега я използва за стълбичка по пътя към достигане на нещата, които не искам да ми пипа!!
И като за финал да ви покажа една от най-ценните ми придобивки: 


Любимото ми кошче, в което изхвърлям боклуците, но в което често ровя обратно защото ме е осенила мисъл как да използвам някое миниатюрно късче хартия повторно. Ако днес ви го показвам празно, то е защото цели 3 дни не съм правила картички. Иначе обикновено е препълнено до горе, за радост на домашния любимец ( дъщеря ми) , който прекарва часове в ровене из него и разпиляване съдържанието му из хола.

Коментари

  1. Хихи забавно ми беше много да те чета и разглеждам! Аз вкъщи съм си решила проблема като позволявам на дъщеря ми да стига всичко - така интересът е намалява (обикновено). За едно нещо ми даде много хубава идея - кутийките за лекарства :) Много е близко до ума, но не се бях сетила..а имах възможност наскоро да си купя на мнгоо добра цена, че и розови даже...язък. Но другия път няма да пропусна.
    Поздрави и бъди все така креативна в подреждането и разхвърлянето :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ако ти попаднат пак, вземай с пълни шепи, много добра работа вършат.А колкото до бързото омръзване - засега не ми се получава. Но пък баткото вече си има собствени кутии с неща за картички.

      Изтриване
  2. Много интересна и забавна публикация! И аз ползвам подобни пластмасови кутии с разделители за дребните нещица, но останалите съм прибрала в кутии от обувки и доста ровичкам докато успея да си намеря нещата. У нас котаракът е най-обсебен от хобито ми - умее да си отваря сам кутиите и да си взема неща от там. А любимото му е да чака хартията да излезе от принтера докато той самият е покачен отгоре му. Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, искам представих си картинката с котарака ти и много се смях. Току виж почнал и той да дава приноса си към картичките...

      Изтриване
  3. Страхотно си се подредила!
    И аз ползвам такива кутии с разделители за по дребните нещица, и много удобно приспособление ми направи мъжа от дървена закачалка - за панделките:) Ще трябва някой ден да покажа:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бо , покажи, може да се възползвам и аз от хитринките.

      Изтриване
  4. Кати, чудесна подредба си направила на нещата си. Моите са натъпкани в затворени шкафове. Като ти гледам помагачката, каква е оправна като моята не ми се мисли какво ще се случи на моите или на твоите неща, ако ги докопат. Моята само търси да хване молив и да почне да украсява стените.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да ти кажа, помагачката също обича да рисува, но най-често внася ъпдейт в нещата ми с дъвчене и мачкане.

      Изтриване
  5. Ох,колко се забавлявах с тази Евка - хубавица. Детето има творчески подход към хартията явно и е изпълнена с решителност да направи целият ти работен кът свой :) Поздравления за възможността да имаш работно място. АЗ засега съм с кутии в гардероба, правя картички само при наличие на друг възрастен или при спящ Гого

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!