Капан за мечти

Явявам се тук в последния понеделник на април за да споделя с вас моето вдъхновение за предизвикателството на Картишок този месец. Избрахме да творим в стила на Nika in Wonderland.
 Tя е всеобща любимка, има страшно много уроци и видеоклипове (част от които и аз съм изгледала) и е много зарибяваща с лекотата, с която рисува.
Но! Аз имах ужасно кратко време за да сътворя нещо в неин стил и не съм сигурна, че съм се справила добре. Още повече, че исках да е нещо специално, в цветове които обожавам, нещо за мен - подарък от мен за мен самата. И крайния резултат не ме радва достатъчно, за да го окача на стената. Дори и в момента е пред очите ми и ме сърбят ръцете да го намацам щедро с бяло гесо и да го започна отначало.
Но без много приказки, ето и го и моето платно:


Първоначално го бях замислила като еднослойно, подбно на страница в журнала на клипчето, от което се вдъхнових. Започнах перата като отпечатани с печати, но в кой момент реших да смеся няколко от уроците на Ника за капани и крайния резултат ми се понрави. Това, което ме дразни и ще коригирам още тази нощ е самата основа на капана. Но пък цветовете ми се получиха точно такива, каквито исках да бъдат - неизменното синьо зелено в комбинация с розово, но малко по-сериозни, не толкова младежки вятърничеви, каквито са всички мои творби за мен :)
Вложих сърце и една мечта. И въпреки собствените си критични забележки към горната част, то долната ще си остане същата, защото я намирам за идеална - намазана с куп боички - акрилни, водни, маслени пастели, вакси, химикалки и какво ли още не - за да се получи триизмерен ефект без да добавям стърчащи нещица отгоре, както правя обикновено.
Надявам се с това дълго писание да ви убедя, че не е лесно да скачаш в чужди обувки, не винаги става успешно и с лекота, но пък си струва да се опитва човек - винаги може да научи нещо ново и полезно.


Предизвикателства/Challenges:  

Коментари

  1. Платното ти е прекрасно! Не бих променила нищо в него. Надявам се, че не си го покрила с бяло гесо...
    Пожелавам ти вплетената мечта да стане цел и после реалност! В най-подходящото за теб време!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!