Седмица 19 - ирландско настроение и микс медия уроци в снимки

Седмицата и аз отлетяхме в преносен и буквален смисъл. 
Аз - за Дъблин. Бяха забавни 3 дни командировка, макар че работата и немския ме тормозеха и разваляха добрите ми впечатления от този град и тази държава. 
Това, което остави най-ярък спомен в мен  от това пътешествие и Дъблин,  са правите улици и сградите, опънати по конец - никъде не стърчи ни климатик, ни остъклена тераса, нито на баба ти килотите -  всичко е равно и подредено. Второто нещо, което не спря да ме учудва са красивите врати на къщите. Снимах сигурно стотина, толкова много ме радваха. Третото е Trinity College - това е място с особен дух и специална  атмосфера. За повече не ми стигна времето - само няколко гинеса мушнахме с колеги в пъба.Определено пътешествието беше много зареждащо, но и изморително. Нямах сили и  желание за творчество този уикенд, така че се отдадох на  мързелуване и оцветяване на новата ми книжка. Имам нови макери, които отдавна седяха в wish list-а ми - sharpie markers. Цели двадесет и четири нови цвята - перманентни и алхолни. Толкова им се радвах, че побързах да им скалъпя един калъф от плат за да ги разнасям навсякъде с мен. Срязах една стара тъмносиня пола, взех два листа оранжев филц и с помощта на силиконовия пистолет спестих на мъж ми влизането в ролята на Храбрата шивачка. Стана прилично добре, макар и далече от красивото. Сега маркерите са ми под ръка за да си оцветявам когато ми се прииска.
Даже смятам по подобен начин да си направя и за зиг маркерите нещо подобно. Да си ги гледам по цветове ( и да си пиша какво още трябва да си купя за да им е пълно цветното семейство).
Та на финала на този седмичен обзор искам да ви покажа няколко  платна и картички.
Започвам с платното, което правих за вдъхновение в Картишок микс медия предизвикателството "Полет". Уж темата дойде от мен, лесна и позволяваща много интерпретации, а пък вдъхновението ми беше полетяло в друга посока. 
Захванах се да довърша едно платно, започнато още през 2015 - тогава намацах фона с дилюжънс бои, добавих един надпис "freedom"  в бяло и го зарязах да отлежава така има няма 2 години. Защо реших сега да го довърша ли? Ами заради същия този надпис "свобода". Намерих му продължението:  

Freedom is a state of mind.

Реших, че един балон и този надпис са идеалната комбинация. И от там започна моето мъчение. Не съм снимала всеки етап, през който минах, но ето някои моменти:
Почти нищо не остана от първоначалното свежо зелено, лилаво и бяло. Но това е толкова характерно за микс медията. Все ми се струва, че платното е твърде плоско и ми се иска да напластявам още и още слоеве - печати, пасти, хартии, гесо после пак отново печати...
След като приключих с това "задължително" вдъхновение, намацах още едно платно. Там идеята беше да е максимално изчистено и сепло. За съжаление от него нямам читави снимки - изчезна някъде в Габрово по време на работилничката, така че само набързо ви показвам процеса на творене и при него.

Имам набелязано следващо подобно изчистено платно, харесва ми идеята за бялата рамка отстрани, но ще почакам още малко да ми се избистри концепцията в главата.
А ето и няколко бързи, ама много бързи картички, които се наложи да направя - за рождени дни на разни хорица около мен. Пропуснах да снимам поне още две три, но те и не заслужаваха специално внимание.

Следващата седмица се надявам да отворя нова страничка в арт журнала. Отдавна нищо забележително не се е раждало там. Но да видим дали вдъхновението ще лети в моята посока или ще е отпрашило на метлата в някоя друга посока.


 
Предизвикателства/Challenges:  

Коментари

 1. Платното с балона стои над бюрото ми и ми напомня за свободата! Свободата на духа,свободата на избора,свободата на съзнанието...Поглеждам нагоре към него и политам :)
  Кат,безкрайно ти благодаря !

  ОтговорИзтриване
 2. Пак набързо всичко се случва покрай теб и се чудя кое да коментирам по-напред... честитити ти маркерите; хубави снимки на врати, бири и Катя; платното с балоните е хубаво, но пилето ми беше фаворит, жалко че изчезна така безследно... Благодаря, че сподели етапите и на двете платна. А картичките, хубавки са, но тази с винения фон най-ми харесва. Защо ли?!
  Прегръдки и до скоро!

  ОтговорИзтриване
 3. Amazing array of cards - what a fabulous gallery of inspiration.
  Thanks for joining in at Simon Says Stamp Wednesday Challenge.
  Hugs,
  Caryn

  ОтговорИзтриване
 4. Great projects. I love all the textures that you have on your FREEDOM IS ALWAYS A CHOICE project. Thanks for sharing with the STAMPlorations mixed media challenge.

  ОтговорИзтриване
 5. Wonderful art, and love the photos of England, my home land. Thanks so much for joining us at More Mixed Media, and hope to see you again, hugs, Valerie

  ОтговорИзтриване
 6. Lovely work. Thank you for joining the challenge at More Mixed Media. Hope to see you again next time.

  ОтговорИзтриване
 7. Wow what gorgeous artwork! Thanks so much for joining us at We Love 2 Create this time
  Claire xx

  ОтговорИзтриване
 8. Love the warm earthly colors on your bird canvas. Beautiful vintage feeling too. Thank you for joining STAMPlorations May Mixed Media challenge. I hope you'll have a beautiful summer time.

  ОтговорИзтриване
 9. oh my goodness, you have been busy! lovely work!! Thanks for joining in with us at the STAMPlorations Mixed Media Challenge!!!

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!