Любов към баскетбола в картичка.

Здравейте приятели,  
Има картички, заради които си заслужава да изтупам праха от блога си и да разкажа малко повече за направата им. Такава мисля е и тази баскетболна картичка. 
Заданието беше лаконично: баскетбол, Локомотив Пловдив, мъж, уиски, водка.
Започнах я много мудно и трудно - без никакво вдъхновение, но пък смятам, че се получи доста добре.  
Първоначалната ми идея беше да сложа на заден план някой силует на баскетболист, който вкарва кош, а отпред да натрупам разни елементи като бутилки алкохол, емблемата на Локо и други мъжки работи - часовници и зъбни колела, колкото да се получи някаква какафония от избраните елементи. Но докато обмислях как точно да съчетая тази какафония за да прилича на едно цяло, ми хрумна да я направя easel card и на преден план да нарисувам баскетболен кош. 
Дотук добре - започнах да обмислям от какво да направя коша. Моят мъж винаги ме подкрепя в щурите начинания тип "хайде да направим мостче над река", но този път му дойде в повече. Каза че не става и ме заряза сама да се оправям. Наложи се да запретна ръкави и да взема клещите в свои ръце. Правих коша от най-различен материал, но финално се спрях на хартиени щнурове, каквито ползват цветарите - хем облечена телта, да не се чудя после как да я боядисвам, хем лесно се огъва. Скоро моят ринг беше готов и дойде ред на мрежата за коша. 
Тук вече се видях в истинско приключение. Извадих всевъзможни мрежи, марли, бинтове и тн. но нищо не ми се виждаше и наполовина реалистично. Така че запретнах ръкави да си я изплета сама на една кука. Доста зор видях - това занимание се забравя бързо ако не го практикуваш достатъчно често. Плетох, развалях, виках, ядосвах се и пак почвах отначало, докато най-сетне заприлича на истинска мрежичка, която се стеснява надолу за да не изпада топката....Като казах топка, и за нея трябваше да се погрижа - бързо съхнеща глина, оранжева боя и после рисунка с фулмастер на шарката на топката.   
Това беше най-тегавата част - отне ми около 3 часа докато сглобя самия кош. После другата част от картичката се получи сравнително лесно - коша се подпря на тухлена стена, направих прозорче за да надничат съседите, добавих и някои от другите желани елементи и готово - завършена мъжка и много баскетболна картичка, която донесе радост както на поръчителката, така и на получателя и. А също и на мен - тяхната радост ми държа влага цели няколко дни.


 
Предизвикателства/Challenges:  
Simply Papercraft -  Always Anything Goes
Crafting By Designs -December Anything Goes
Creative Moments - #81 Always Anything Goes
Inspiration Destination - - #62 Always Anything Goes 
WordArt Wednesdays -#212 Anything Goes 

Monday Challenge at Simon Says Stamp Blog, for the Gentlemen theme. 
crazy challenge 211 - everything goes
 

Коментари

  1. Nice, а? С кеф бих ти я краднала тая идея за в бъдеще/ Предвид всичкОТО баскетболист около мен...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Чувствай се поканена, за мен ще е удоволствие да видя и друга интерпретация :)

      Изтриване
  2. Просто е уникална :)Завиждам ти на търпението с плетката,но абсолютно си е заслужавало.Скоро не съм срещала толкова оригинална картичка.Поздравления :)!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!