Деца, природа, светлина. И зюмбюли.

Разказвала съм неведнъж как протича даването на поръчка за картичка при мен. Човекът, който се е осмелил да я поръча бива въртян на шиш с надежда да се откаже. Ако все пак се окаже корав и не се предава лесно, то по време на седенето около огъня съм успяла да науча достатъчно много подробности за човека-получател, че вече си имам визия и представа в ума си за картичката.
Доста, особено от мъжете се отказват още на първия етап – като им кажа да си измислят трите ключови думи, по които да мисля. Обаче тези седмици си намерих майстора. Той не само преглътна изискването, но си го взе за домашно да помисли. Нов колега, не го познавам много, но се кефи на картичките ми. Поводът беше рожден ден на майка му, при това 60 години. Коледна рожба, на 26.12.2014. Но освен това нищо друго не знаех.
Човекът се върна след седмица с листче в ръка. Ето вика, питах мама кои са и трите най-любими неща. На листчето пишеше:
ДЕЦА-СВЕТЛИНА-ПРИРОДА
Сега пък аз останах безмълвна за седмица. Каква картичка да сътвориш по горните три???
Отидох да преговарям. Поне цвят, стил, любимо цвете – нещо като жокер да получа. Пичът каза: това е лесно, Я го знам беее.
ЗЮМБЮЛ
Къде да го търся тоз зюмбюл посред зима? Навсякъде само коледни звезди и снежинки. Убих се да търся из всички възможни английски и български магазини.
Накрая намерих няколко не най-прекрасни безплатни дигитални печата и картинки и работих с тях. Голям зор видях, честна дума. Поръчителят си хареса първите две и ги взе да си мисли.
Надявам се скоро никой друг негов роднина да няма рожден ден.
А ето и картичките по ред на сътворението им.
Номер едно е доста състарена, с перли, ноти и деца в далечината. Картинката е от тук.
Hyacinth card

Номер две е жизнерадостно розова, с доста ключови думи, посветени на семейството:
Hyacinth stamp
Номер три… ами тя е само с зюмбюли отпечатани върху паус и после много мазани с неща. Финалното нещо – flower soft.
Зюмбюл
Мисля да приключа дотук със тази тема. Много трудно ми беше насред коледните проекти да се захвана с нещо пролетно, но нямаше как. Реакцията на човека си струваше. Сега ще чакаме реакцията на майката.
Предизвикателства:
Мър-Мяу  - Забавлятелство Тридесет и седмо: "Рамкирай..."
Хартиени вълшебства - №12 Есенно предизвикателство - Юбилей
SimonSays:  Anything Goes
Dec 16-Dec 23: Anything Goes @ Through the Craft Room Door
 
 

Коментари

  1. Ей, че хубави са станали. Няма да мрънкаш, резултатите са повече от прекрасни. Харесвам идеята зад всяка една от работите ти, харесвам многото цвят и безкрайно се радвам, че те предизвикват с такива интересни проекти. Така всички ние печелим, защото ставаме свидетели на неизчерпаемата ти идейност. Поздрави и браво :)ххх

    ОтговорИзтриване
  2. Such beautiful work! Thanks so much for sharing it with us at the Simon Says Stamp Monday Challenge Blog!!! - Ashli :)

    ОтговорИзтриване
  3. All your cards are fantastic!! Gorgeous!! Thanks for joining us at Through the Craft Room Door!!
    Hugs
    Darcy

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!