60 годишната “модерна баба”

Колко са 60 години? Много или малко? Особено що се отнася до майка ти.
 Ако ти  досажда с мърморене и напътствия, и всеки път те изпраща с пълни буркани кисело зеле, което ти ненавиждаш, то тогава са много. Ако не харесва приятелката ти, счита че внуците са зле възпитани и котката ти нарочно и препикава мушкатото, тогава наистина са много.
Но майките рядко са такива. Освен ако не са чужди майки тип свекърва и тъща.
Твоята собствена майка е тази, която ти прави вкусна супичка, когато си болен. Тя е тази, която винаги застава зад теб без значение дали си напердашил съседчето от втория етаж или си сгафил с голяма сделка в работата. Тя винаги пъха по някой лев в джоба ти, независимо че пенсията и е колкото твоята надница за един ден. Ей така – да има за детето, нещо да си купи.
Тогава 60 години са малко, много малко. Искаш майка ти да е до теб поне докато станеш достатъчно голям за да се оправяш сам в живота. Значи  още 30-40 години. Поне!

Моята собствена МАМИ има още няколко години до юбилейните 60. Но напоследък ми се наложи да правя картички именно по повод този юбилей на готини хора, които обожават майките си. И въпреки, че ключовите думи, идеята на картички и цветовите гами са коренно различни, то във всички прозираше силната любов към мама.
Тук тя е облечена в шеговита форма:
mother card
Но пък тортата извинява малката закачка с “модерната баба”.
Изкефи ме максимално и е била оценена подобаващо от майката. Още повече, че моята приятелка е аматьор сладкар. Възхитете и се и вие:
torta3
torta2

Предизвикателства:
Хартиени вълшебства:  №12 Есенно предизвикателство - Юбилей

Коментари

  1. Картичката е убиец. Мен ме изкефи много, и се изхилих наглас. Надявам се и получателката, да е прочела между редовете, смисъла който си вложила. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Хей Кат, много яка картичка. Бабата направо "кърти". Много ми хареса закачливият и поглед :))

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!