Житие и страдание на една Картичкофурия (месечен проект). Ден първи.

25 минути преди да свърши днешния първи ден на месец Октомври, реших да стартирам един социален експеримент. Така де, обичам нещата да започват от едно  – все пак съм математик по образование и усещане.
Напоследък е много модерно поне в чуждите сайтове да се говори за Project life и други подобни проекти, в които идеята е да описваш дребни случки от ежедневието си в красиви подредени и украсени странички. Повече по темата от Софи в Картишока.
Аз обаче не успявам да филмирам толкова успешно собствения си живот, а и не смятам че повечето лични детайли от него имат място в мрежата. Достатъчни са ми съседите, дето любопитно надзъртат всеки път като излизам или влизам в блока. Това, което имам на ум е нещо като

Мило дневниче, днес правих това и това

Ще засягам само теми свързани с хобито ми и нищо друго. Стилът ще е телеграфен, даже телефонен, понякога ще има само “днес не правих нищо”, но пък обещавам всеки ден към края на деня да има включване и така целия месец Октомври. После ще последва анализ в стил – имах три коментара (от мама и от Марти и един спам) и решение за спиране/продължаване на експеримента.

Причините

Те са комплексни, но най-важната е, че обичам да споделям за хобито си, а вече съм писнала тотално на всички “необлъчени” около мен. Така че оставате вие – доброволните жертви.
Освен това обичам да пиша, а така ще имам тема и причина.
И последно – може пък да съм  полезна на някого – да го нахъсам или тотално откажа от това обсебващо хоби.

И така, ден първи.

Autumn

190-1Творението

Показвам ви картина нарисувана с пръсти щото така и не се научих да държа четка като хората. Дървото е накичено с много Flower soft или цветен микс и тук там някакви ситни цветенца купени от левчето. Явява се странна, но краси стената на офиса и  ни носи есенно настроение.

Новото

Имам покана да се присъединя към екипа на един свеж нов блог за предизвикателства:
Хората искат да демонстрират една по-различна употреба на дигиталните печати - не само за картички, а за всякакви други проекти. Допадат ми с липсата си на ограничения, условия, нестандартния подход и готините спонсори. Ще опитам да съм полезна и се надявам че това ще ме побутне извън зоната ми на комфорт и ще роди нови идеи. Спокойно, ще научите за тях.

Пазар

Пак изнамерих  ( с помощта на ....не знам дали да я нарека приятелка или враг :) ) нов английски магазин за пазаруване: http://www.cuttingedgecrafts.co.uk/ и сега се чудя какво да си поръчам от там. Вече час и половина гледам, и освен малки халкички и едно ситно печатче друго не си харесвам. Сигурно, защото нямам нужда от нищо, но това не може да ме спре.

Време за хобито

Дотук около 2 часа за днес. Мина 12 и вече е утре.

Предстоящо

Да направя картичка за мама, картичка за дъщеря ми, картичка за размяната за Деня на картичкофурии, да напиша една публикация в Картишока, да подготвя картичка за Картикофурии, да довърша  АТС-тките. Срокът за първите четири е до утре вечер.
Пожелайте ми успех и очаквайте утрешния доклад.
пс. И много ще се радвам ако ме подкрепите/оплюете в коментарите по-долу.

Изготвил: кака ви Кат от  Къщата.
 
Предизвикателства/Challenges:
The Mirror Crack’d – Mixed Media
Craft My Life - Anything But A Card
 


Коментари

  1. :) Успех със задачките и честито за поканата! Ще надниквам задължително!

    ОтговорИзтриване
  2. Сигурно ще се повторя ,но имаш ненадминат талант за писане и неповторим стил на картичкотворенето.Aко отнякъде някога изкочи идеята за вестник на картичкофуриите ще гласувам с две ръце да му бъдеш главен списвач.Поздрави и усмивки!

    ОтговорИзтриване
  3. Кате, много обичам такива експерименти - всекидневни :) Нищо, че не съм запалена по правенето на картички и сигурно никога няма да бъда, но пък ми е приятно да чета какво пишеш, особено сутрин, докато си пия кафето и се чудя как още малко да отложа работния процес ;) Пък, ако успееш да вмъкнеш в натоварения си график една картичка за повдигане на духа за мен .... ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наде, теб те слагам в секцията "коментари от мама и Марти". Картичка вече имаш, снощи някъде към 4 през нощта се направи сама.

      Изтриване
  4. Кати, подкрепям те ИЗЦЯЛО! Дори реших и аз да се включа в този разкошен проект и за да ти дам ПЪРВЕНСТВО, започвам от "Ден ВТОРИ."

    ОтговорИзтриване
  5. Чай че се изсмях на гарата и хората още ме гледат...
    Та, първо, свикнала съм математиците около мен да започват да броят от 0, което е досадно, затова ти повече ми харесваш. ;) Второ, чакам с нетърпение доклада, а също и плячката от английския магазин. Трето, подкрепям те във всички твои творчески начинания. Четвърто, и аз ще се включа скоро в Картишочи. Пето, дерзай и успех в новия ДТ! <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ти винаги се появяваш изненадващо в Картишока и винаги много ме радваш, така че ще чакам да ме изненадаш и този път.

      Изтриване
  6. Много интересно начинание! =) И аз много харесвам подобни експерименти и с голям интерес ще следя развитието на нещата. =) Ще ми е приятно да следя нещо по-различно и любопитно, така че очаквам с нетърпение проекта в действие. =) Успех, Кати!

    ОтговорИзтриване
  7. Много се радвам на всеки един коментар, точно такива като вашите ме мотивират да продължавам да ходя с перманентни сенки под очите и да не спирам да мисля нови и нови забавления. Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотно начинание, Кат. Искрено се възхитих на търпението, което възнамеряваш да проявиш и искрено се забавлявах с изказа ти. Хубаво е, че обичаш да пишеш, но по-хубавото е, че умееш да пишеш толкова увлекателно. Възнамерявам всяка вечер да надниквам при теб. УСПЕХ, Кат! :)

    ОтговорИзтриване
  9. Звучи много интересно и ще го следя непременно! Винаги успяваш да ни радваш с нещо ново и забавно!
    Успех с всичките задачи! Сигурна съм, че ще се справиш :)
    Гуш
    Ем

    ОтговорИзтриване
  10. Love the combination of flowers and flower soft, and your colours are amazing.

    Thanks for sharing with us again

    Lin
    The Mirror Crack'd

    ОтговорИзтриване
  11. Nice work. Thank you for participating in our 1sth challenge ever Anything goes at The Mirror Crack'd challenge blog. Hope to see you back again.

    Ma :)
    The Mirror Crack'd DT

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!