Дневникът: Ден 22 и новото ми лого

logo_2014
Днес ще ви разказвам за творците, тормоза и раждането на новите идеи.
Имало едно време една Луда Калинка. Тя като си намислела нещо и нямала спирачки. Един натоварен ден в работата решила, че е време да си измисли ново лого за любимия блог. Драскала по време на съвещания в една тетрадка идеи, драскала върху отчетите, рисувала смешни къщурки по презентация за шефката, мислила и се чудела. Накрая решила да подходи практично и да потърси помощ от приятел.
ТЯ се казвала Деси и вече била спасявала положението веднъж – като нарисувала логото на Картишока. Връчен и бил един химикал и поредния важен отчет за съсипване, молбата-тип заповед била проста: Рисувай къща! Деси рисува прекрасно и има око и ръка на архитект. Нейните къши винаги са с прави линии, правилно разположени в пространството, стегнати и под конец. Уви, това не били Къщите от фантазията на Лудата Калинка. Последвала нова инструкция: “Рисувай все едно архитекта на къщата е бил пиян.” И това не помогнало за кривенето на линиите. Следващата странна молба: “Нарисувай гъба”. На листа мигом израснала чудна по детски симпатична гъбка, току що извадена от някоя книжка. “Хайде сега дай комбинация от гъбка и къща!” Ето тук някъде нещата взеха да излизат извън контрол.
Гъбка+къща=къщичката на Баба Яга. Чудесна идея! Само че ако може вместо на кокоши крака да е на токчета. Ей тука вече Десито леко излезе извън контрол.. Нахвърля бърза скица и се предаде.
new_logo_kat
Идеята постепенно се оформи, сега оставаше да се намери кой да я довърши до крайния продукт. Тук ЕЛИ направи грешка да надникне в стаята и да попита Лудата Калинка какво точно прави. Ели също рисува чудесно, по-скоро в стил doodling, че даже го докарва и на  Zentangle. Задачката с новото лого бе делегирана моментално на нея. Тя се оказа съвестен служител и хоп, в края на работния ден предаде готовия продукт.  Стана си една голяма шаренийка, в която краката на токчета някак отпаднаха от само себе си. 
И така, с малко цветови корекции от моя страна ви представям новото лого на моята Къщичка:
logo_kat color-001
Готино е, нали? И ми отива много. Безкрайно съм щастлива, че съм заобиколена от хора, които имат различни таланти. Въпреки че понякога отричат и се налага доста да ги окуражавам/заплашвам/тормозя, почти винаги се ражда нещо красиво. Дали ще са красивите икебани на Насето, цветята от хартия на Силвето, рисунките с молив на Деси или розовите драсканици на Ели – винаги е нещо, което да те усмихне! Желая ви и на вас подобни приятели и колеги!
logo_kat color- podpis

Коментари

  1. Ей, това за "тормоза" ме подсети, че съм обещала нещо. :D
    Логото ти е супер, Кат! Смятам, че трябва да си безкрайно щастлива и от факта, че тези талантливи хора, с които си заобиколена, също така те познават и улавят прекрасно. :) Това прави и логото ти много сполучливо! ;) Със здраве и вдъхновение да си го ползваш, хаирлия да е! :D

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно лого и браво на талантливите колежки. Прекрасно е да си заобиколен от различни хора. А логото много ти отива. Харесва ми и това с токчетата, чудна идея :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Чудно лого, Кат! И наистина много ти отива! Да си го ползваш със здраве!

    ОтговорИзтриване
  4. Логото е страхотно! Моите колежки редовно ми проверяват поръчките с материали, така че ми е ясно колко въвлечени в хобито ти са твоите. Вариата със токчетата ме изплаши, но крайният вариант е великолепен!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!