У дома!

 
У дома? Що за заглавие пък сега? Да не би да живееш в замък, Катерино моме? 
Не, не става дума за моята къща, а за тази на баба. Но бързам да поясня - и тя не беше замък. Просто като се замислих с какво свързвам бабината къща, и отговора изникна пред мен под формата на поредния печат на Michael Powell - цветя, цветя и пак цветя. Това е най-яркия ми спомен от баба ми, на която съм кръстена. Тя обожаваше цветята и те се виеха покрай пътеката, която водеше към къщата, настаняваха се по оградата, по прозорците, и в самата градина. Имаше ги много и най-различни. Най-любимия ми момент беше през пролетта, когато цъфнеха лалетата. Веднъж броих колко лилави лалета имаше в малкото дворче. Точно 1164! Още ги помня, сигурно защото ги броих почти половин ден. И това без да слагам в сметките червените, жълтите и няколкото черни лалета, нито пък дъхавия бял и лилав люляк. Представете си гледката като се люшне от вятъра тази цветна красота и се разнесе тежкия упоителен аромат на цветята. 
Дори и зимата, когато снега скриваше с бялата покривка всичко в градината, баба успяваше да пренесе късче от нея в стаята и на прозорците и винаги цъфтяха кичести мушката. 
Опитвам се да запазя спомена за нея жив в сърцето си като винаги намирам място за поредната саксия малко мушкато, което да радва очите. А като гледам страстта и упоритостта, с която сина ми всяка година разкопава ъгълче в градинката под блока ни и сади там цветя и храсти си мисля, че макар и те двамата да не се познават и никога да не са се срещали,  все пак връзка по между им съществува и винаги ни свързва със земята, пръстта и желанието да носим радост на околните с цвят и аромат.


Предизвикателства/Challenges:  
Simon Says: Anything Goes
Vintage stamping Challenge #12 – Anything From Your Garden  

Коментари

  1. This is stunning! Beautifully colored! :) Thanks for playing along over at the Simon Says Stamp Wednesday Challenge Blog!

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасна картичка, в която цветята са особено притегателна сила. Сякаш пренесе и мен там някъде, назад във времето. Представям си каква невероятно красива гледка са били тези лалета. И не само. Благодаря ти, че се включи в предизвикателството на Card Mania. Успех и те очакваме отново при нас.

    ОтговорИзтриване
  3. Винаги с удоволствие се отбивам при теб:) Страхотна картичка (картина), за миг и аз се пренесох на село при баба... еехххх какво ли не бих дала са съм там и сега :)
    Усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  4. You have coloured the Michael Powell image beautifully and it is so affective how you have used the lace.

    Thank you so much sharing your creativity with us at FlonzCraft Vintage Stamping Challenges.

    B x

    ОтговорИзтриване
  5. Много мил спомен и прекрасна картичка, Кати! Винаги ми е много уютно при теб!

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотна картичка. Този печат(и всички други негови) е невероятен, а разказът ти е много вълнуващ. Пренесох се за миг в градината с лалетата и беше невероятно, макар и само в представите ми. Успех и късмет!

    ОтговорИзтриване
  7. "У дома" - много ми хареса заглавието ти, а картичката е невероятно нежна. Имам усещането, че ако мога да я помириша, ще усетя аромата на всички тези бабини цветя за които разказваш. Благодаря ти, че я показа при Картичкофуриите.

    ОтговорИзтриване
  8. А уж, било трудно оцветяването на тоз печат ... :) Съживените спомени са му вдъхнали най-прекрасния живот, Кат. Очарова ме. Силно. Браво :)ххх

    ОтговорИзтриване
  9. Тази картичка ми стана една от любимите ми твои, Кати!

    ОтговорИзтриване
  10. Мило и красиво, написано и изработено!

    ОтговорИзтриване
  11. Ех ,че хубаво стоят тези печати на твои картички:)Много вдъхновена е тази!

    ОтговорИзтриване
  12. Красив и вълнуващ разказ, съчетана с очарователна картичка :))) Много ми допадхаха цветовете и оцветяването. Благодаря ти,че сподели тази красота в предизвикателството на Card Mania! Поздрави и успех.
    Мира

    ОтговорИзтриване
  13. Всички сте много мили, много ви благодаря за хубавите думи.

    ОтговорИзтриване
  14. Beautiful card...Thanks for playing along with us at Fab'n'Funky this week.
    Wendy xx

    ОтговорИзтриване
  15. Кат, прекрасна картичка, а за разказът няма какво да говоря. Всичко се лее от душата ти и аз усетих и преживях всеки миг. Все едно бях в градината, вдишах и дробовете ми се изпълниха с аромата на всички прекрасни цветя. Уникално! Поздрави! :*

    ОтговорИзтриване
  16. Чудесна е! благодаря ти, че я показа в предизвикателството на Card Mania! Успех!

    ОтговорИзтриване
  17. This is truly a pretty make and I adore how you have framed everything with the lace.

    Thank you for sharing with us at Vintage Stamping Challenges.

    Crafty hugs from Shirl x x

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!