Скрито цвете

 
Има една жена. Тя е вече на години, не се облича модерно и хубаво, по-скоро износва дрехи на щерките. Боядисва косата си тъмна за да скрие белите коси, които живота и подари отрано. Рядко слага червило, понякога грим набързо в коридора на тъмно. Може би няма да я забележите ако се движи по улицата срещу вас. Това е защото вие виждате само външната опаковка.
Но ако я заговорите, ако поседите с нея на пейката, ако поработите с нея на едно бюро... Или пък ако се случи да я наричате "мами" тогава ще забележите, че това е най-светлия, готин, прекрасен човек, който се виждали. Тя е усмихната, добра, винаги готова да помогне дори и на непознати. Себе си оставя винаги на последно място, винаги има някой за когото да помисли преди това. Тя е рядко и красиво цвете скрито сред обичайния буренак. Знам, че много хора я ценят - те самите са ми казвали, но тя сякаш не го знае и всеки път се учудва като и кажа, колко велик човек е. Аз я обичам! Много! Тя е моята мама!


пс. Да мами, знам че ще прочетеш това и ще плачеш. И аз плача докато го пиша, но е самата истина. Може би съм ти подарявала и по-хубави картички от тази, но пък в нея съм скрила обичта си към теб.
п.п.с  И специално за Роси един виц:
- Тате, тате! Знаеш ли колко е дълга пастата за зъби?
- Не - с досада отговаря бащата.
- От средата на килима в хола до края на антрето....Предизвикателства/Challenges:  
КФП 180 - Използвайте любимата си техника ( техника късане на стари книги)

Коментари

 1. Кати, прекрасна картичка и още по-прекрасни думи. Чета блога ти и гледам творбите и всеки път вземам нещо за себе си. Този път искам да дам една виртуална прегръдка на теб и на твоята майка. Сигурна съм, че и тя е такава чудесна като теб.

  ОтговорИзтриване
 2. This is just gorgeous, and I really enjoy the shabby vintage feel to this with the paper layering technique you have used. Great job, and thanks SO MUCH for sharing with us.
  Blessings to you,
  Karen
  Word Art Wednesday

  ОтговорИзтриване
 3. И аз чета, и аз рева, и се радвам, че те познавам. Думите ти много ми напомниха за моята майка. Тя е същото такова скрито цвете и винаги мисли за другите. За нея думичката "Аз", сякаш не съществува. Топли прегръдки за майка и дъщеря. Може да не ме разсмя, но бръкна в едно друго кътче на сърцето ми. Стана ми топло (не съм се напишкала) и уютно и една усмивка грейна на лицето ми.

  ОтговорИзтриване
 4. How pretty!! I really like the soft colors and romantic feel to this. Thanks for playing along with us at WordArt Wednesday.

  ОтговорИзтриване
 5. How artistic is this? The repurposed pages as a frame is just so original.
  We really appreciate your participation. Thank you so much for sharing this wonderful art with us.
  Psalm 23 Blessings, Surely goodness and mercy shall follow you all the days of your life.
  Carole Robb Bisson
  Word Art Wednesday

  ОтговорИзтриване
 6. Колко миличкооооо......Гушки и на двете ви! Майката е безценна!!

  ОтговорИзтриване
 7. И мен успя да разчувстваш, а за майка ти сълзите от щастие ще са малко да я изразят. Уникална картичка! Толкова лична, заредена, любяща. Сигурна съм, че всяка следваща й е по-скъпа от предишната. А за това какъв прекрасен човек е, мога само да потвърдя. Малко сияещо цвете! Единствено бих си позволила да те посъветвам, лельо Гинче, да мислиш първо за себе си, за да можеш с още по-голяма сила да даряваш любимите ти хора. Бъдети горди и щастливи с такава хубава и силна любов между майка и дъщеря! И последно- вицът успя не само да ме усмихне, ами и да ме разхили на глас:-):-):-). Благодаря ги, Кати. И честит ти рожденик. Бъдите все така задружни и влюбени!

  ОтговорИзтриване
 8. Благодаря ви за прекрасните коментари. Голямо гуш и за вас. И да се обадите на мама си.

  ОтговорИзтриване
 9. This is so wonderful. Love the decoupage...Thanks for joining us at Word Art Wednesday last week and hope you'll join us again in our new challenge starting today. You are a blessing!

  JO ANN
  http://jatterburycreations.blogspot.com

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!