BMW

Колите и жените имаме особени отношения. Обичаме ги, използваме ги, дори плащаме бензина и ремонтите им. Но хич не обичаме да си затормозяваме излишно мозъка с всички свързани с тях подробности. Това модел, двигател, година на производство отстъпва пред по-важните въпроси свързани с цвета!
 Ей, много важна тема е това цвета. Пък дали ми отива на новата чанта, не ме ли състарява този нюанс на сивото, дали да не искам с друга тапицерия...А кой идиот монтира цели 5 кръгчета на тази емблема?
 Не стигаше ли само едно - при съседката го видях по-стилно направено - едно кръгче с някакви чертички вътре...
Има разбира се и някои случки, от които следва да почерпим горчив опит от "незнанието си за колите" - хич не е добре да сипваш дизел на бензинова кола. Не за друго, ма си разваляш почивката - особено ако колата е под наем. Идват едни мускулести момчетии и почват нещо да ти се репчат с банални реплики за свалки от типа - "Сега следва ремонт на двигателя, тва знаеш ли колко ще ми струва" , "Ти естествена блондинка ли си или просто русото ти идва отвътре" и други подобни. Голяма драма заради  една кола, при това не успявах да си видя гадната пъпка в огледалото за обратно виждане, а трябваше на всеки светофар да го местя нагоре надолу. Не виждам причини толкова да се страда за нея.
Виж, има едни коли дето ги различавам от другите. Тва са тия тип "фризьорски салон". Такава хич няма да откажа ако ми предложат. Качваш се вътре, натискаш едно копченце и покрива се прибира. После даваш газ, спираш пред Мола и прическата ти е гарантирана. Не мога да разбера защо подобни коли най-често биват карани от плешиви мъже. Чиста загуба на екстрите е това ако питате мен.
Но ако сега трябва да си купувам кола, бих избрала джип. Някой като Тойота тундра например. 
Вярно, гаден черен и голям изглежда на пръв поглед ( макар че вече разговарях с бояджията, каза че цвят тюркоаз на точки резеда малко трудно ще мине пред КАТ). Обаче си има съществени предимства най-вече по отношение на паркиране и минаване на пряко. Писнало ми е да заобикалям през някакви малки и тесни улички защото видиш ли копаели за метрото. И за паркирането - направили ми тротоарите високи, при това сложили колчета на странни места за да ме ограничават и затормозват. Те знаят ли, че по фън-шуи не е правилно да се паркира колата с предницата на запад? Не влияе добре на третата ми чакра. Друго си е Джипчо, както галено вече го наричам наум. Той ( мъж е то се знае, вижте го само колко е секси) колчетата за нищо ги няма и послушничко застава в подходящата посока за да ме улесни после на излизане. Много шум се вдига като караш с кофа за боклук закачена на буксир отзад.
За да е пълен и подробен анализа ми на видовете класове автомобили, на финала ще включа още една категория - тази на малките коли. 
Не ме разбирайте погрешно - ужасно харесвам минита (ако тръгна да обирам банки само на тях ще разчитам), тия сплесканите калинки и бръмбари също са ми много сладички, особено ако си ги поръчаш в някакъв модерен цвят като коралово червено или пепел от рози, обаче кажете ми как се ходи на пазар с това нещо? Че аз трябва торбите да ги пренасям на два курса? А недай си боже да е наоколо мъжа ми и веднага ще каже: "Ти пак ли си напълнила багажника с твоите боклуци?" То пък един багажник.... щом четири чифта кутии с обувки (не можах да си избера кое синьо ще отива на роклята с тънките презрамки и взех и четирите), едно палто (обичам разпродажбите), новата ми синя чанта, плажните ми аксесоари, шест шишенца козметика, готината тоалетка за бижута, 5-6 рокли, няколко блузки и малко крафтърски материали не се побират. Да си я кара той таз малка кола.
Уф, извинете ме но нещо се отплеснах. Исках всъщност да ви покажа една картичка. С кола. Дори знам каква е - БМВ серия 5. Поръчаха ми я за един колега, който много ги харесвал.

Много държаха да е такава колата, затова се наложи да прибегна до чичко гугъл и пикасата да намеря подходяща картинка. Ако изпаднете в такава ситуация, в Картишока съм написала идея как да се справите.
И в случай че се чудите, семейната кола е Ситроен Сара Пикасо, бензин, 2001 година. Обаче Сънчето тези дни ще ми купува друга, само за мен. Малка, червена и икономична.


Предизвикателства/Challenges:  
Simon Says Stamp and Show Anything goes
Word Art Wednesday #87 Anything goes

The Crafter's Cafe - Anything goes
Crafty Ribbons - Birthday boy 

Come and Get It - Masculine challenge 
Through the Craft Room Door - Anything goes

Коментари

  1. Wonderful card. Very interesting mix media design and details. Thank yo for joining us at Come and Get It this week. judy

    ОтговорИзтриване
  2. Хахаха, голям смях, особено с резедавите точки. Даже наскоро проведохме подобен разговор за кола с боя тип "хамелеон", дето я е жътла, я оранжева, я червена...какво щели да пишат в талона...ама това е друг въпрос - КАТ да си се оправят ;-)

    Картичката е супер! Обаче :-( не е монохромна. Червеното на точки пречи :-( Но пък имаш още много време до края на месеца да се включиш отново!

    ОтговорИзтриване
  3. За теб - малка, червена и икономична, и на бели точки - не забравяй!!! :))) Картичката е много яка! Успех с Картишока!
    А публикацията ти - супер забавна! Усмихна ме широко! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотна история, на която се смях на глас! Благодаря ти за емоцията! А идеята на картичката е суперскааааа! :D

    ОтговорИзтриване
  5. Such beautiful work!!! Thanks so much for joining us at Simon Says Stamp and Show this week! - Ashli :)

    ОтговорИзтриване
  6. Super great card. We are a car family so I appreciate all you have done to make it beautiful.
    Thank you so much for dropping in and posting your lovely projects.
    The BLESSING of the Lord be upon you,
    Carole Robb Bisson
    Word Art Wednesday

    ОтговорИзтриване
  7. Wonderful card! Love the car and colors. Thanks for joining the TTCRD challenge and good luck.

    ОтговорИзтриване
  8. This is so cool looking! Thanks for sharing in our challenge this week and please join us again soon.
    Blessings,
    Karen
    Word Art Wednesday

    ОтговорИзтриване
  9. Wonderful card, fab image..thanks for playing along with CRAFTY RIBBONS.. X Carol

    ОтговорИзтриване
  10. Lovely card,
    thank you for joining us at TCCCB this week.
    Hugs Debs

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!