Баба ти с фламингото

Това съм аз, баба ви Кати след има няма 30-40 години. Вижте ме каква свежа бабка съм - вместо магарето съм яхнала домашното розово фламинго и тичам по полянките пред селската ни къща. Па я съм модерна - не съм като Мара от съседната пряка дет ми оди с една боа и си мисли че некой ще направи разлика коя от двете е змията и коя боата. Ма карай, то аз конкуренция в махалата отдавна нямам. Откакто направих оня купон дет събрах всички младежи над 65 и изпихме целия ябълков сок с водка за разредител и после ловихме пъстърва в езерото с фонтана пред кметството всички ме знаят. А лабиринта зеления в задния ми двор редовно изкушава и непознати да ми гостуват за да се пробват да го преминат. Много се радвам на тия дето успяват щото падат направо в ямата с вълната и ги карам да ми я разчепкват. То аз още не съм открила какво се прави после с тая вълна, но забавление да става. Оня ден организирах страшно мероприятие на пенсиите дет живеят наоколо. Направих театър на открито. Участваха местния младичък доктор, медицинската сестра и аз в главната роля. Тъкмо се зарадва публиката, че купоните и щуротиите свършиха, когато аз рипнах на крака и викнах ухилено: изненадааа. Петима дадоха фира и доктора успя да си изпробва новия дефибрилатор. Дядо Весо обаче ме порица строго и аз обещах да прекратя временно тия си дивотии, че да не останем без съседи. Затова днес подкарах фламингото към селския Мол, че ми трябва нова рокля за срещата с децата в неделя. Намислила съм да е жълта, че да ми отива на бялата коса.
 

:)П.с. извинете ме за горното, но обучението на което съм днес освен че на немски, е много скучно.


Предизвикателства/Challenges:  

Коментари

  1. Хахаха.... Ще те изям аз тебе.Чета и рева от смях. Много малко хора умеят да пишат увлекателно и да забавляват околните. Продължавай да го правиш, просто защото го можеш :) Нямам търпение да те видя скороооо.... А баба ти е много джиджана :)))))

    ОтговорИзтриване
  2. This is so delightful and I love the flower.
    Hugs Desíre {Doing Life}

    ОтговорИзтриване
  3. Отдавна не бях се забавлявала така. Прочетох го около десетина пъти и всеки път се хиля като зелка. За картичката какво да кажа...освен, че е поредното ти приятно творение, което носи твоята неповторимост и уникалност. Завиждам на лекотата, с която можеш да извлечеш вдъхновение и от най-обикновените неща от ежедневието...
    Благодаря ти... и аз егоистично СИ пожелавам по-често да ти е скучно!

    ОтговорИзтриване
  4. Нямаш равна по писане! Сбъркала си си професията, преориентирай се овреме. Уникален разказ, а бабичката е трепач. Особено ми харесаха чехличките "ти" на фламинги:-). По-често трябва да имаш скучнш обучения:-)

    ОтговорИзтриване
  5. Отново ме потопи в историята си и ме развесели - прекрасно пишеш Кате!

    ОтговорИзтриване
  6. Много си сладка, с голямо удоволствие изчетох разказчето! Толкова свежарска историйка и картичка, добре ми започна деня!

    ОтговорИзтриване
  7. Е, няма такова нещо!!!
    Започвай да си изпращаш текстовете, че да не започна аз!? Да ти ги публикуват, да ти плащат - хем за кола, хем за материали, хем за женски капризи да изкарваш!
    Много е готина бабата с фламингото, а цветето е уникално!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!