Първата ми ръчно правена хартия

Отдавна се каня да покажа на сина ми какво точно значи "да  рециклираш хартия", но досега нямах какво да използвам за калъп. Оня ден обаче видях едно доста големичко сито, идеално за целта. Мама Кенга беше разяснила чудесно как става работата, така че запретнахме с Марти ръкави да късаме бели непотребни листове. Смляхме ги в робота, добавих им дребни остатъци розова тишу хартия ( питайте ме защо ги пазя, като за нищо не стават - ама на, Плюшкин абсолютен съм що се отнася до шарени харти) накъсах също и листенца от най-близкото цвете и ги пуснах в каната. После всичко отиде в легена в банята да се плацика на воля. Междувременно стана лек пожар в печката ми, реотаните отдолу се стопиха и избухнаха в пламъци. Успях да изключа навреме преди да стане по-сериозен пожар, успокоих сина, който беше застанал с любимите си неща на вратата да се евакуира, и продължих с хартията. Опасявах се че няма да мога да извадя "листчето" от ситото, че е бая дълбоко, но някак си успях. Оттам нататък е лесно, трябва да изсъхне - изисква се само търпение, което аз разбира се нямам. Принудих го да побърза с всякакви подръчни средства, в резултат на което счупих единия край, но карай - като за първи път е екстра. Нямах търпение да направя картичка с моята нова хартия и ето я и нея:
 
Така изглежда картичката отвътре - има си малко тагче.
Тагчето отблизо
Ще я пратя по пощата утре за моята любима майка, която има рожден ден в събота, а аз уви не мога съм с нея. 
И тъй като е посветена на рожден ден, ще отиде при Card mania: CMC#5 Happy Birthday! / Честит Рожден Ден!
цветенцата са лично рязани от мен, отиват в Крейзито: CCH # 130 Handmade flowers,
и  още:
~Fab n Funky - No Patterned Paper
~Tuesday Alchemy-anything goes
~Crafty Sentiments-anything goes


Коментари

  1. Ехаа, и сте се забавлявали чудесно (и малко екстремно), докато сте работили в екип! :-) Да е жива и здрава майчето ти. Сигурна съм, че ще се разтопи от кеф при тази картичка.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. тя мама е от тия добри майки, дето се разтопяват при всяка моя картичка, независимо колко неугледна е тя :) Но пък тази наистина е специална, и трябва да е за специален човек.

      Изтриване
  2. Винаги страшно много ме радват публикациите ти и ги чета с огромно удоволствие,защото всички са уникално свежи и оригинални ,а и ти толкова увлекателно пресъздаваш цялата история ,че няма как на човек да не му е интересно и приятно докато ги чете :)))Великолепна нежна хартия се е получила :) Браво!!!:)))

    ОтговорИзтриване
  3. Уау!!! Страхотна се е получила!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Най-красивата ръчно правена хартия, която съм виждала! Браво, ама при такъм екип как иначе да е? Картичката е много нежна и красива.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ееее много мило, благодаря и от името на двама ни.

      Изтриване
  5. A lovely clean design and fab colours. Love that purple - it really pops against the light paper. Great idea to add a tag to the inside too.

    Thanks for playing along with us at Fab'n'Funky Challenges.

    Rachel x

    ОтговорИзтриване
  6. This is beautiful, I love the style of your card. Thank you for joining us at Crafty Sentiments this week and good luck xx

    ОтговорИзтриване
  7. Прекрасна картичка, наистина. А това, че си направила сама хартията, я прави още по-красива и ценна. Благодаря ти, че я включи в предизвикателството на Card Mania Challenges!

    ОтговорИзтриване
  8. BEAUTIFUL card very colourful such imagination ..Thank you for playing along at Card Mania Challenges!

    ОтговорИзтриване
  9. Страхотно се е получила хартийката, а и картичката е много красива. Майките заслужават винаги най-доброто:-)))

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!