Моят крафтърски кът

Ако се чудите къде се подвизавам напоследък да ви ориентирам - в хола, зад вратата. Там се помещава моето малко скромно царство, наречено "крафтърски кът".
Имах известни колебания дали да ви го показвам, защото не е еталон за красота и подреденост, но понеже някой може да си хареса идеи, затова нека го разгледаме подробно.
Първо да споделя недостатъците му:
  • няма дневна светлина. Това направо ме убива, завряла съм се в най-тъмното кътче на къщата, ужасно ми липсва прозорец...но пък се утешавам с това, че картички правя основно нощем, а тогава така или иначе няма светлина.
  • много е малко пространството. Тук виждам и положителни черти, защото колкото е по-голямо, толкова повече ще трупам.
  • разполагах с твърде ограничен бюджет. Нямаше смисъл да отделям пари за красиви шкафове, защото след два месеца тръгвам на работа и едва ли ще посвещавам на хобито си толкова много време.
По отношение на крайното оформление има две три неща, които си харесвам и са доста практични. Както можете да се досетите ( по малката черна масичка за 10 лв) повечето покупки са от Икеа. Изключение правят пластмасовите панели за инструменти, които мъж ми домъкна от Лидл. Бяха ужасно скучно черни, и аз първо пробвах да ги облепя с едни салфетки на овце, но не успях, така че грабнах розовия спрей и ги нашарах. Та, тия панели са много удобни за панделки, тиксо, ножици и тн. неща, които обичате да са ви подръка. Е, циганията е голяма, но какво да се прави - изкуството иска жертви. Другите много практични са тези чашки/канчета закачени на лайсна, които са част от кухненското обзавеждане в Икеа. Сложих си всевъзможните биговачки. уредчета, писалки, лепила и тн. в тях и пак ми остана място.
Свежото зелено петно, което виждате е дървена  плоскост, хваната към стената, която облицовах с помощта на такера с плат отново от Икеа. Предвидено е там да си кова пирони, закачвам текущи проекти и тн. И понеже аз съм скарана с шиенето, затова пък любимия се стегна и ми уши цели две джобчета, в които да си пъхам готовите картички.
Наложи се да ковнем и един висок рафт за да опазя хартиите си от Ева. Този рафт също е икейски - беше бял като го купихме. После претърпя боядисване със сива магнитна боя и днес до довърших като го направих на розови точки - реших че така ми се вписва повече.
Показвам ви и първото сътворено в новия кът произведение:
Тази рамка ми е подарък от една приятелка по повод местенето ни в тази квартира. Това означава, че скоро ще стане година и половина откакто я имам и чак днес ми дойде музата да я налепя със снимки и хартии. Даже я закачих на централно място в коридора.

Опит за голяяяма скрапбукинг страничка
Нашето семейство през 2011
Работния кът в действие - почти готова картичка и чаша бира за трудещите се.

Коментари

  1. Чудесно място за творене си имаш! Браво на съпругът ти, че активно се е включил в подредбата, а на теб желая много вдъхновение!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Той горкия нямаше много избор :) то с такова дуднещо същество като мен :)

      Изтриване
  2. Страхотно кътче е станало, Кате! Гарантирам, че Ева скоро ще се качва по масичката ;) така че мисли и за някаква ограда - хихи.
    И - уоу - колко много ножици имаш.
    А рамката със снимките се е получила страхотно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. аауу Наде, вярно че масата и е следващата цел. Но ще се учим, че на мама нещата не се пипат... друго спасение не виждам.

      Изтриване
  3. Прекрасно сте се справили...мойте неща още са в торби и кутии ..Сега остава да се забавляваш в картичкоправенето!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Иси, забавлението е гарантирано, дори и като са ти нещата в торби...само време да имаш...

      Изтриване
  4. Много си е хубаво твоето местенце и ми харесва как си направила всичко да е много функционално и на една ръка разстояние :-)

    ОтговорИзтриване
  5. И на мен ми харесва. Желая ти много приятни творчески мигове и една много разумна Ева, която да слуша,когато и се каже да не пипа:))) Поздравления и за помагащия съпруг!

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотно местенце :)всичко е толкова удобно и функционално! Много вдъхновение и прекрасни творения да направиш на това прекрасно местенце !

    ОтговорИзтриване
  7. Кате, супер е станало!
    Всичко наистина е много удобно и на една ръка разстояние и..само да те допълня, защото не си споменала една много ценна подробност.
    КОФАТА за боклук, всъщност събира всякакви изрезки и други подобни, които отново влизат в употреба.
    Така..хем си ги "изхвърлил", хем, когато ти потрябват са на разположение..
    Поздравления от мен за креативността!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!