Лилаво пеперудено парти

Този уикенд около нас и в Местенцето на Картишок беше пеперудено. При това лилаво, много лилаво пеперудено. Правихме рожден ден на една сладурка, чест посетител на детските ни работилнички, която реши да сподели удоволствието от правенето с куп свои приятелки. 

Всеки път, когато организирам събития с деца завиждам на търпението на учителките, които са заети по цял ден с двадесет и повече човечета. Аз много обичам да се занимавам с тях, обожавам да правя работилнички и всеки път научавам по нещо ново от децата. Но винаги след това се чувствам като изтискан лимон - енергията ми прелива в тях и после имам нужда от много сън и здрава храна. За това обикновено събирам цялото семейство, за подкрепа.





Ето накратко как протича един рожден ден при нас. 
Децата бяха 10 на възраст 7-8 години - предимно момичета, но и две щури момчета за цвят. Всеки, които е идвал на моя работилница знае, че не обичам да правим еднакви неща. Така беше и този път - завъртях всичко около рожденичката. Нейните гости получиха задача да и направят подаръци:
- корона като за принцеса
- вълшебна пръчица на фея
- букет хартиени цветя
- картичка
- бижута
- ключодържател
- красива дървена кутия
- тефтер за спомени
Разбира се всичко беше лилаво и пеперудено, тук там с цветя, камъчета и много брокат. Грам не се сетих да снимам крайните резултати, но девойката беше безкрайно щастлива да е в центъра на събитията.
После по идея на дъщеря ми правихме игра с букви (съвсем тематично, като за първокласници). На някои от пеперудите от декора имаше написани букви от които трябваше да съставят думи и изречения.
За финал всички получиха по една голяма пеперуда за да си я оцветят кой както реши и да си я занесат вкъщи за спомен. 
Щуро парти се получи, и аз и всички участници бяхме доволни, което е най-важното.  Сега ще му мислим за следващите детски работилнички - идва ред на баба Марта, празника на мама и куп поводи за творчески забавления в пъстри пролетни цветове. Само мъничко да си почина :) и започвам отначало.

Коментари