понеделник, 12 март 2018 г.

Осмомартенско в цветя

Ето ме и мен, с леко закъснял пост относно женския празник. Но тъй като смятам, че всъщност целия март си е женски месец и празникът ни не е само един ден, ще поздравя всички кифли, кроасани и стари лачени чанти! Нека да сме щури, непредвидими, красиви, вълнуващи, пиперливи и диви, обичащи, споделящи и обожавани! Защото го заслужаваме!
Толкоз с пожеланията от мен. А сега да се захващаме за работа. 
И друг път съм споделяла как постъпвам когато имам да правя много картички накуп. 
 • първо губя от 2 до 24 часа в ровене из нета и гледане на красиви нещица. Не непременно картички - може и бижута, цветя, места - ей така, да ми се напълнят очите и душата с красота и багри.
 • после почвам да отделям материалите, които ще ми трябват. В случая с осмомартенските - това бяха дантели, хартии, панделки и цветя.... които реших че грам не ми достигат
 • после почвам да правя акцентите - в този случай започнах с идея за цветя от фоамиран, но нещо по пътя музата ми изчезна и зарязах всичко изрязано да отлежава за по-добри времена. Продължих с хартиените цветя и направих двадесет-тридесет такива в продължение на 12 часа
 • после започвам да мисля скеча, схемата на картичката. Тук ги разделих на две - едните бяха с размери 10/20 см и преобладващо микс медия звучене, а другите бяха малки, 10/15 см в посока изчистени картички. 
 • най-накрая включвам силиконовия пистолет, разчиствам бюрото и почвам да лепя една след друга всичките картички - така докарвам към 10-15 готови картички за около 3-4 часа. 
Не винаги се получават перфектни, но в повечето случаи докато съм извършвала подготовката съм успяла и някак да събудя музата си, та като стигна до сглобяването вече да ми е лесничко. Ето и и го резулатата от миналоседмичната ми работа. 
Предизвикателства/Challenges:  
More Mixed Media Challenge - Open Theme and Optional Green
My Time to Craft Challenge UK - Spring / Easter theme
Simon Says Monday - Easter - Spring Inspiration #3 
 Промъкнаха се и още няколко, но тях дори не успях да снимам. Тези щракнах съвсем набързо преди да ги раздам на получателите им. 
Приключих серията с една мъжка картичка, но за нея друг път.
И от цялата работа ми останаха още 5-6 готови цветя - за следващата муза и празник.

2 коментара:

 1. Lovely work. Thank you for joining in with us at Creative Artiste Mixed Media Challenge Blog this month. Hope to see you again soon
  Lynda x

  ОтговорИзтриване
 2. These are some great cards! Love them all!
  Thank you for playing along with us over Simon Says Stamp Monday Challenge! We all hope to see you soon!
  x Zoey

  ОтговорИзтриване

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...