Преобразена рамка в нежно синьо и сребърно

 Ето че отново дойде 29-то число  и е ред на новото ни предизвикателство в блога: Kartishok mix media challenge.
Темата е интересна - Промени предмета или пробвай altered art - изкуството, което променя обикновените ненужни предмети от бита ни в красиви творби.
Аз все още не съм пораснала достатъчно за този вид изкуство, за това реших да заложа на по-простичка задачка - да преобразя една рамка. Направих обаче голяма грешка да купя не дървена рамка, а някаква лакирана със специално покритие. Страшно трудно се работи с подобни лакирани повърхности. Пробвах да шкуря леко, но не беше особено успешно. Намазах с гесо - хвана само на места. Опитах с медиум, с Ц200 и с каквото още имах по масата - незадоволителн резултат. Продължих със слоевете и определих цветовата гама - синичко. Боичките бяха на Дилюжънс. 
След синичкото последва сребърен спрей лак на Лидл. Хем да запечатам, хем да смекча синичкото. Нямаше как да мина и без малко ембосинг пудра и тайно любовно послание. Добавих и малко пасти през шаблон.
 Оставаше само да внеса романтичната нотка. Тя дойде от хартията - нежни рози на Lemon craft.  Поводът  за рамката беше поръчка за сватбена картичка - сватбата бе  на българка и германец. Постарах се да се придържам към максимално изчистен стил, така че само няколко цветенца, тюл ( асоциацията ми със сватбено), стреличка, сърчица и надпис. Самата рамка може да се използва за снимка в последствие.
А ето как изглеждаше началото:

Спонсор на предизвикателство е моята добра приятелка Деси  Черна котка  от Плевен - тя ще зарадва някой от вас с  ваучер за покупки за 30 лв. от прекрасното и магазинче.
Очаквам ви с нетърпение в нашето предизвикателство за да видя какво ще изберете да промените и какъв ще е крайния резултат. Аз самата също имам още няколко започнати проекти, които ще претърпят Пълна Промяна. 
Кат
Предизвикателства/Challenges:  

Коментари

  1. Beautiful frame Kati. The blue and silver colours are lovely. Very inspirational.

    ОтговорИзтриване
  2. Рамката се е получила много Винтидж-романтична! Харесвам всеки един елемент и най-вече преобразяването и в извадена от скрина на баба!

    ОтговорИзтриване
  3. A gorgeous frame. Lovely colour and details.
    Thank you for joining in with our May challenge "Anything Mixed Media Goes" at Creative Artiste Mixed Media and good luck x

    ОтговорИзтриване
  4. Въпреки трудностите ти в началото, рамката е станала много красива!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!