Бърз адвентски календар с подръчни средства.

Мислех тази година да мина метър и да купя някой ( или няколко) лъскави купешки календара с вкусен шоколад и да си спестя мисленето по темата какъв точно календар да им направя тази година. На 30-то ноември вечерта все още живеех с тази идея. 
Но елате да ме видите на 1 вечерта - всякакви опити за пробутване на стандартни календари  бяха парирани и се наложи да започна спешно изработка на такъв. При това голям - защото са двама, а и домашния ми календар има особености. Като тази, че в него освен сладки неща (и то не шоколадови) присъстват още малки подаръчета от сорта на химикалка, дребно бижу, гумичка, топки за тяхната елха и тн. Но най-любими са им бележките. Там има обещания - за кино, за сладкарница, за семейна игра на Диксит и тн. 
Тази година внесох нова нотка - за всяко взето нещо ще трябва да ми пишат или рисуват по нещо хубаво от деня им. Нека се научат да ценят и дребните моменти.
Но стига толкова обяснения, ето го и него - календара:
      

Помните ли едно време фунийките, в които ни продаваха слънчоглед? Или пък стегнатите опасни фунийки, с които играха момчетата и можеще да си извадят очите? Е, време е да си възстановите уменията да въртите такива, ако случайно решите да направите и вие един календар. На мен ми отне точно 48 минути - с изрязването, лепенето и пълненето. Направих ги от обикновена 80 грама цветна хартия и малко тишу за скриване на пълнежа.
 

 
За тези, които са по-несръчни в ръцете - ето и картинка как ставаха фунийките. 
 

Ако пък не ви харесва моя адвентски календар, то надникнете в Картишок - там винаги имаме свежи идеи. 
Кат  
Hanna and Friends - # 236 Adventskalender 

Коментари