Mix media art с немски акцент.

Днешното късче “изкуство” е повлияно от две имена – Santoro Mirabelle Gabrielle Pollacco  и една учителка по немски.
Учителката направи грешката да ни остави свободен избор за домашно – да направим презентазия на немски върху подбрана от нас тема. Колегите чинно се насочиха към теми, за които в учебника има материали и богат речник – силно икономически, съответно скучни такива. Аз обаче реших да си усложня/улесня живота като реших темата да е презентация на новата ни фейсбук група: Mix media Картишоци
За целта първо трябваше да преведа (обясня) как е на немски mix media (нещо като Mischtechnik). Наложи ми се да науча ред думички, които иначе ползвам само на английски и това се оказа толкова изтощително, че отидох да се разтоваря в работния си кът. Сметнах за нужно да добавя и визуални средства в моя проект, че къде съвременна презентация, в която да не се набляга на силата на визуалното въздействие? Първоначално просто мислех да плясна някоя и друга красива картинка от нета, но в kakichka art 14последствие, за да се спася от немския запретнах ръкави да направя нещичко по темата сама. И тъй като последно бях гледала клипчета на Gabrielle Pollacco, логично беше да докарам нещо като нейните проекти. В тях най-много ме впечатли факта, че каквото и да омажеш по самия проект няма значение – намацваш яко гессо отгоре, пръсваш няколко спрея бои и нещата отново са под контрол.
Първоначалния фон на платното беше в оранжево и лилаво, с черни цветя по диагонала. После добавих пеперудки – ей така, от скука, щото имах нарязани. Мацнах печати, добавих зелена грозна дантела, после ми се стори празничко без картинка и подпъхнах една Мирабеле. В този момент вече реших какво искам от проекта – да прави компания на другата Мирабеле в офиса ми. Съответно цветовете станаха преобладаващо сини. Забърках един спрей  и смело оцветих всичко с него. Тук там малко розово и златно за цят, две скромни розички и един seam binding.
kakichka art 14-1
Исках новата картинка да е в контраст на старата, а това изискваше бяло. Добавих го с шаблонче и кит за дърво. Така нещата си дойдоха на мястото, часът беше 4 през нощта, презентацията стоеше на първи слайд и се наложи да сложа точка на визуалната част от нея.
Мина добре урока на следващия ден. Платното се хареса, презентацията беше твърде къса, но мисля успя най-общо да представи идеята – ако ви допада това изкуство (diesem Kunstwerk), то заповядайте във фейсбук групата да го обсъдим.
kakichka art 14-2

Предизвикателства:
Хартиени вълшебства – Всичко може ( девойката е мината с Rock candy, a освен това тук там блести златничка боя).
Мър мяу- Забавлятелство Тридесет и осмо: 3D  

Коментари

  1. Herzlich schön! Граматически не е правилно, но какво значение има, като не може да се опише с думи красотата сътворена от теб!

    ОтговорИзтриване
  2. Аз също съм фен на Габриеле,но твоето пано мога да кажа ,че е перфектно.Ако продължаваш така скоро офисът би станал галерия.

    ОтговорИзтриване
  3. Прелест! Ще ме зарибиш и аз да се пробвам да направя някое пано. :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!