Отново за черните (dark) картички

Обещах да довърша разказа за черната картичка. Истината мили мои е, че тя беше сглобена за 5 минути от остатъци. За разлика от други “колежки” аз рядко обмислям елементите по картичките си. Просто струпвам купчина подходящи по тема и цвят акценти и каквото дойде. Та в 2 през нощта след цял куп приключения реших да сложа край на темата ‘'dark” и тръгнах да разчиствам бюрото. Докато се усетя вече лепях черна хартия и ембосвах розови рози. Спрях само да обмисля надписа. Подсъзнанието ми свърши всичко останало. Това беше финала. А сега да ви запозная с предисторията.

Навих се значи, ръчкана и предизвикана от някакви дребосъчки да направя някаква си мрачна картичка. Естествено моите предпочитани сладурски мадами хич не отиваха на тази тема. Колкото повече мислех по темата, толкова повече в главата ми изплуваха серия хартии, които видях за пръв път при Дани -Santoro Mirabelle. Не си падам по феи и приказни герои, но пък тази мацка ми се стори много подходяща за dark серията ми.
Santoro Mirabelle Die Cut Glittered Decoupage SNDG001
Уви, не можах да я намеря никъде в БГ на хартии, въпреки че търсих упорито. Дори прекарах един час в известен крафт магазин циврейки на продавачката да ми даде една рекламна брошура – беше повече от подходяща за моите цели. За съжаление тя се оказа със сърце от камък и ми отказа. А образа на тази девойка вече се беше вселил в главата ми и нищо не можеше да го извади от там. Затварям очи и гледам черна девойка. Отварям ги, гушвам русата девойка до мен и пак натам ме влече мисълта. Рядко така ме е обсебвало нещо. То си и личи, че е зъл дух- с тази комбинация от любов и тъма не оставя хората да си спят спокойно.
Както и да е, да не се отплесвам, че публикацията ще стане безкрайна. Започнах да ровя в чужди сайтове да я намеря там обаче отново неуспех. Нещо повече – открих, че те са много. И всичките ме вълнуват по начин, по който не мога да опиша. Исках ги безумно, но уви – само плакати и тук там по някоя чантичка и тефтерче. Няма хартии, няма топери.
Първо беше любовта - Santoro's Mirabelle - All For Love. Нежна, ефирна, красива, прелестна.
После намерих загубената.  Santoro's Mirabelle - All Is Not Lost.
Запомних всяка една от тях. Santoro's Mirabelle - To Remember. Връщах се отново и отново за да им се насладя.
Дотук все още се придържах към идеята за мрачна картичка. После попаднах на НЕЯ.
Белокоска / In The Garden/ е невероятна. Тя измести в главата ми  черната  мацка с пеперудите. Реших че няма шанс да кацне на прозореца ми, така че поне ще си направя едно мини платно за вдъхновение с нея. Дали е черно или не вие ще кажете, но мацката свири на много специална струна в душата ми. Късче изкуство, до което бих се докоснала при първа възможност. Сега ще издирвам какво и как мога да си купя.
Разпечатах снимката и си поиграх доста с нея. Личи ли, че и имам нови любимци? Кракле за декупаж, в комбинация с боички и патина-пудра.
Междувременно платното с размери 15/15 см се оформи само. Фон със светло синьо и леко бляскав ефект. Всъщност, май е време да ви  покажа, след толкова приказки.
218-2
218-3Тюркоазено синьото дойде естествено като цвят – заради розите на девойката. Черното също беше ясно – все пак се боря за dark ефект. Рамката дойде от кошчето за отпадъци на шМИ. Тя дори се беше постарала да я “изцапа” подходящо. Аз само я довърших със синята  емосинг пудра.
Най-много игра падна около централния образ. Имах идея само да напукам картинката, но тъй като после ми се стори бледничка, изсипах смело  с шепата пудра. Е, признавам, в този момент дори мъжа ми изрева като ранен в сърцето глиган. Съсипах я. От бяла стана черна, при това кродкодилеста. Замазах тук там и започнах втора версия.
Има още хляб да изям на тема декупажни средства, начин за използването им в картичките. но толкова си мога. А и ми липсва необходимото търпение да чакам всички слоеве да изсъхват. Втората версия беше далеч по-прецизно намацана.
218-4
Само че…. на мен вече беше почнала да ми харесва моята си, изцапана, но някак истинска красавица. Така че финално, над бюрото ми стои първоначалния вариант и продължава да вълнува душата ми също толкова силно, колкото и при първата ни среща.
218-6
218-5218-7
Ще потърся какво с Белокоска мога да си купя. Искам я. При това много я искам.
Колкото до другата картичка – казах вече. Тя се получи случайно, в опит за подреждане. Също ми харесва, но това е моето вдъхновение!


Предизвикателства/Challenges

Коментари

  1. О, Кат, как познато ми звучи всичко-от среднощните бдения до обсебването от точно определени материали :) Резултатът от експериментите е чудесен и съм сигурна, че ще те радва и зарежда положително и творчески всеки път, когато го погледнеш.

    ОтговорИзтриване
  2. Чудих се защо Santoro's ми звучи познато. Аз съм обсебена от друга тяхна серия, чиито хартии впрочем използвах за дарк картичката ми - Gorjuss. :) Голям почитател съм на тези хартии. Убеди ме и че Mirabelle има с какво да ме запленят... :P Иначе за обсебването - знам за какво говориш. :) Съвсем пресни спомени изплуваха за едни гумени печати...

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!