Travel book или дневник на пътешественика

Винаги много ми е допадала идеята за така наречените travel books или дневник на пътешественика. Досега не съм имала повод да ги направя поради простата причина, че ние в нашето семейство не пътешестваме много. Заседнали сме в България и околна Гърция и се стремим да посещаваме малки и толкова известни местенца, в които търсим покой и тук там някой печат в книжката със стоте туристически обекти.
Познавам обаче много хора, за които пътешествието е магия, цел и основно забавление в живота. Те планират внимателно екскурзиите си от година по-рано, проучват обстойно всяка забележителност, която си струва да видят на даденото място и после я маркират с кръстче на картата. Те искат да посетят колкото се може повече места, рядко повтарят посещение два пъти и емоциите от всяко пътуване ги държат месеци наред. Именно за такива хора са измислени travel journals. Историята на пътешествието започва още от планирането и това е тетрадката, в която се записва всичко важно. Тя има много джобчета, които после побират билетите от музеи, картичките и снимките на аз, той, те и децата пред еди кой си паметник. Идеята този тефтер да запази най-скъпото от такъв вид пътувания – емоцията, настроението и най-вече спомените. Допада ми много, защото наистина това е най-важното.
Моят журнал обаче малко противоречи на правилата. Изглежда по-скоро като опърпана тетрадка с бели листове, нацапани по краищата. Има си джобчета за тайните, има си и направени първите две страници – едната за да покаже дестинацията, а другата за да напомни да ни пращат писма. Подарък е за приятелско семейство, което по стечение на обстоятелствата ще поживее година две в Щатите. Надявам се тази малка тетрадка да събере между кориците си спомените през времето когато сме разделени, да ни разкаже за тайните на чуждата култура и традиции, да спомогне и на нас, и на тях да опознаят по-добре другия свят. И после да ни разкажат.
Ето как изглежда моя travel book за Павката, Яна, Биляна и Коста.
170-1



170-2170-3170-4170-5170-6
Предизвикателства/Challenges:

Коментари

  1. Много мил спомен са тия нещица. Справила си се страхотно. Обичам опърпания вид на нещата, това напомня за живот, споделеност, нещо скътано и тайнствено... При всички случаи е по-добре от опънато по конец и стерилно изглеждащо с напудрена визия, което те е страх да отвориш, камо ли да използваш. :) Поздрави и усмивки от мен. :)

    ОтговорИзтриване
  2. This is beautiful! I love the envelope pages. Awesome! Thank you for sharing your work with us this week for the Simon Says Stamp Monday Challenge. ~Michelle

    ОтговорИзтриване
  3. This is such a cool little book! I love all that is going on here. Thank you for sharing with us at Inspiration Emporium this month. =)

    ОтговорИзтриване
  4. Видях го и на живо и е още по-хубав! Прекрасен и скъп подарък, който само истински приятел може да подари. успех и късмет :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!