За времето и спомените

 
Помолиха ме да направя картичка за мъж, който става на 50 години. Не го познавам, не ми дадоха и никакви жокери. Направих я с най-мъжките печати (които повечето от вас имаме - винтчета, зъбни колела, часовници и подобни). Сложих на фокус големия часовник, и обмислях посланието да е "Едно добро начало" . Отказах се в последния момент, не знаех за какъв човек става въпрос. Но все пак оставих фокуса на картичката върху времето, изтичащо бързо или бавно.... както всеки сам го усеща. В последствие се оказа, че подаръка е часовник и нещата се навързаха. Успяла съм да впечатля жена му на мъжа, за него е ясно, че не е посветил много от ценните минути от живота си за разглеждане на някаква си картичка.
Реших да ви я споделя днес, защото докато я правех си мислех колко бих искала да имам възможност да направя подобна картичка за моя си татко. Да изпиша на нея днес, ( да, именно днес, защото днес е рождения му ден!) една скромна цифра 58. Даже знам какво точно бих му сложила - кола разбира се, той си беше луд по автомобилите... Убедена съм, че би отделил няколко минути да я разгледа, и да ми поблагодари с целувка и добра дума.
Уви, неговите цифри спряха на 51. Такъв е живота - гаден  и несправедлив понякога. Той, който винаги е искал да има син, не успя да види двамата си прекрасни внука и да щурее заедно с тях. Не успя да види малката прекрасна Ева, която толкова прилича на неговата малка щерка Ива..... Липсва ни много, често си говорим с Марти за дядо Ани, гледаме снимките и си припомняме смешни истории. Но някак си не е същото. Никак даже.
Честит рожден ден, татенце, където и да си сега! 

Коментари

  1. Ох Кати, много ме развълнува с тази публикация.Моят любим баща също си отиде от този свят много, много млад едва на 45 години.Така ми се иска да е тук до мен.Да ме напътства и съветва да ме подкрепя и помага.Уви съдбата е решила друго.Щеше да помага и в картичкоправенето-той рисуваше страхотно.Беше свещеник и сам изрисува църквата в която служеше.Липсва ми ужасно!
    Казват че който е страдал много през земния си живот е щастлив и добре там горе-дано да е вярно!Неговия баща тоест дядо ми( който също беше свещенник) когато бяхме по малки ни обеща когато почине да ни даде знак ако има рай и ад.Незная дали вярваш, но точно когато изнасяхме ковчега от стаята стана земетресение.Ние бяхме 4 внуци и знаехме че това е неговия знак.Знам и вярвам ,че са винаги с нас и ни помагат с каквото и доколкото им е позволено.Дано спомена за тях никога не ни напуска.Нека останат с нас завинаги-все някога ще се срещнем.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Диди, благодаря ти за думите, за утешението и за виртуалната прегръдка.Целувки.

      Изтриване
  2. Картичката е страхотна, много мъжка и с прекрасно очарование и носеща емоция. А разказът ти така ме развълнува, че се разплаках. Сигурна съм, че той ви гледа постоянно и ви пази, където и да е. А докато е в спомените и сърцата ви, той е винаги и до вас. И е щастлив, с такова прекрасно семейство!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!