I love ice-cream


Беше горещ летен ден и Симо реши да се спаси от жегата в Борисовата градина. Разбира се не успя да избяга от компанията на малката си сестричка, но той нямаше нищо против. Така поне имаше с кой да си говори, вместо да говори на кучето от съседния квартал, което беше решило че Симо е длъжен да го разхожда. Не че е лошо да говориш на животните, но хората наоколо те гледат малко странно и ти предлагат студена вода да се охладиш. Друго е около теб да подскача руса топка кинта и пет облечена в розова пола тип принцеса или обърнат попилей както я наричаше Симо, и да те подръпва през две минути по джоба да провери не носиш ли от зелени бонбони. Кучето поне бонбоните си намираше само. То и сестра му понякога си намира като лази по пътеките, но майка им хич не одобрява този подход. 
С една дума Симо вървеше по пътеката в гората и се чудеше с какво да запълни дългия ден. Разполагаше с цифром и словом точно 2 лв и 45 ст. А майка му беше забранила да се купуват обичайните вкусотии или боклуци както се изразява тя. Единственото разрешено беше водата и сладоледа. Симо естествено избра водата... Шегувам се бе, споко, разбира се че купи сладолед. И то не един, а цели два, защото и сестра му е човек все пак, нищо че е малък. За нея взе такъв на клечка - тя много обича да си маже носа с него (явно си мислеше, че ще и изчезнат луничките а ала Пипи). А за себе си взе три топки във фунийка. Мама дава само по 3 топки, защото четвъртата според нея е критична за болно гърло. Симо всеки път се колебаеше кои три да си избере от четирите любими вида сладолед. Не е справедливо човек да има 4 любими сладоледа и всеки път да се налага да прави този толкова труден избор- ягодовия ли, жълтия лимонов, синия с боровинки или  зелената мента? Малинките за украса са ясни, както и вкусните шоколадови пурички. На лелята на сергията и писна да го чака да си избира и взе решение вместо него. Подаде му пълна вафлена фунийка и той я пое с тежка въздишка.
 
Надникна да види кой от любимите сладоледи липсва и хоп - оказа се, че леличката му е сложила 4 топки вместо платените 3. Симо така се зарадва, че реши да върне доброто дело и да направи и той нещо мило за някой непознат. Видя едно малко момченце закъсало в треволяка с детската си кола тип бутокрачка и побърза да го извади от там. Леле като писна това ти дете, та чак глухата продавачка на царевица дойде да види какво става. Ми откъде да знае Симо, че малкия си играел на джип 4 х 4 и тъкмо побеждавал в един offroad шампионат? Извини се нашия човек за причинените неприятности, хвана сестра си под ръка и хукна по най-горната алея в парка, по-далече от луди двегодишни рали състезатели. Там видя една баба да събира лешници. Втурна се с бойна стъпка и разрита шумата та по-лесно да се виждат лешниците. Уви бабата си търсеше чейнето дето и паднало от устата докато гледала новата силиконово подплатена рокля на една фолк певица. Търсенето на зъбките съвсем се затрудни от постъпката на Симо и бабата го нахока здраво. Симо обидено се врътна на другата страна и какво да види - две момиченца се бият за едно хвърчило. Той геройски се втурна, взе им хвърчилото, подаде го на сестра си да го поддръжи и се зае да обясни защо сестрите не трябва да се карат. Леле като се появи баща им, като го нашамари преди още да е успял да сложи точка на първото си изречение, грабна хвърчилото и двете си сърдити щерки и отпращи към тенискортовете. 
Наш Симо се почеса по русата глава и реши, че за днес е сътворил достатъчно добри дела  така че е време да се прибират вкъщи. Още повече че мама ги чака изморена от работа и разчита на него да направи вкусна салата за вечеря. Тръгнаха от парка под ръка - братче и сестриче, разказвайки си по път весели истории и смеейки се с пълно гърло. Пред вкъши ги видя татко им и толкова много им се зарадва, че реши да ги награди с голяма целувка, прегрътка и 5 лв да си купят нещо.  Какъв прекрасен завършек на днешния ден - с обещание  за утрешен  сладолед, лятна жега и нови приключения.

M a r t i


п.с Историята е от мен, картичката изцяло измислена и направена от сина ми Марти специално за предизвикателството на Simon Say: s,, It’s Time For a Kids Summer Vacation Challenge !


Предизвикателства/Challenges:  
Simon Say: s,, It’s Time For a Kids Summer Vacation Challenge ! - My six years son Martin has made this card alone, with his craft things. There are two ice-creams on it - one for him ( the bigger one of course) and one for his small sister Eva.
Забавлятелство Двадесет и второ "Ближи си сладоледа..."  ( ще го включа и при Мър-мяуките защото съм сигурна, че подсъзнателно беше повлиян и от тях - докато обмислях каква "храна" да направя за картичката вдъхновение, той ми повтаряше сладолед та сладолед. Е, аз не го направих, но той да).
Send a smile 4 kids challenge - Anything goes

Коментари

  1. Хехе, яка история и супер картичка. Да го поздравиш младежа! И - аз също <3 ice(cream) ;-)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудно се разходих в парка с вас! Страхотна дружина сте!
    Браво на Марти за страхотната картичка, а мама да му отпусне още една топка сладолед от мен,че съм далече да го почерпя! Виждам,че добре се Забавлявате с нас!
    Прегръдки и усмивки,
    Кали

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви за милите коментари, Марти ги чакаше с трепет.

    ОтговорИзтриване
  4. Oh this is fabulous Marty, great job with the ice creams.

    Thank you for joining us at Simon Says Stamp Children's challenge.

    luv
    Debby

    ОтговорИзтриване
  5. Oh WOW !! this is gorgeous, I love the 3D ice cream and the ice lolly too, fabulous colours :-)

    thanks for joining us on the Simon Says Stamp Childrens Challenge
    luv
    Lols x x x

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!