Историята на жълтите рокли.

Това е картинната история на едно моминско парти. И финала на едномесечен разговор на тема жълти рокли.

 
Както съм ви споделяла вече няколко пъти, готина колежка от офиса ми се жени и ние всички сме ангажирани с приготовленията за тази сватба. Като казвам ние, имам предвид основно АЗ, но покрай мен потърпевши са всички останали в офиса - те бяха нонстоп облъчвани от слънчогледовата ми страст, жълтите ярки цветове и хилядите детайли, свързани с една сватба. Уверявам ви, аз мога да бъда много досадна понякога... да не кажа през повечето време.
Кулминацията на тази жълта история беше темата с шаферските рокли. Нашата булка си нямаше друга работа ами ни пусна мухата ние, четирите колежки от офиса да се явим в жълти рокли и да и станем шаферки като по филмите - гушнали по едно букетче. Първоначалната реакция на колежките беше - гледай да не гушнеш ти букетчето :) без да ходиш на сватба.После обаче аз поразмислих и реших, че ако не сме в еднакви рокли (някак не си представям различните ни килца и телца да се поберат в една кройка) даже идеята е много забавна. Явно съм повлияна от хилядите снимки на чужбински сватби, които изгледах. Ма много яко изглеждаха тия мадами, честна дума. Аз определено бих се чувствала добре в такава компания слънчеви мадами. Така че си го навих на пръста и почнах да досаждам на останалите. Останалите, за да придобиете представа са следните:
- Финансистката - на нея и дай строги сиви костюми, тип мъжки.
- Счетоводката - нейна е репликата "че на черното какво му е". Същата има в гардероба си 12 черни блузки и твърди, че имало толкова различни нюанси на черния цвят. Да, има - избеляло черно, не толкова избеляло, черно с блестящи черни нишки, черно без блестящите нишки и тн.
- Приятелката - тя е близка приятелка на булката и е склонна да се облече в каквато и да е рокля за да и угоди. Само да не е чисто жълта. И ако може да не е жълта. може да има две жълти лентички някъде, нали това стига?
- и накрая аз, която е на мнение, че жълтото хич не ми отива, но заради идеята ще направя тази жертва.
Минахме различни фази.
Обмислихме идеята за шивачка. Проблема беше времеви и пространствен. Все пак не е лесно да работиш на полето. Най-близката шивачка беше бабка от Дружба, която обаче беше квалифицирана като "миришеща на тамян".
Отпадна идеята за шивачките, зароди се идеята за покупка на рокли тип плажни, които аз да украся със слънчогледи.Чудесна идея обаче защо по дяволите този цвят не е модерен в момента? Обърнах света, обиколих всички молове, магазини и тн. но не намерих никакъв нюанс на жълтото, който да ми допадне. Да, има жълти рокли по магазините, но те биха отивали само на катаджиите при карулката. Заболяват ме очите като ги гледам, честна дума. А и на кой би му отивал този гаден сигнален цвят?
Обмислихме и идеята за комбинация с друг цвят,но уви не намерихме нищо подходящо. Резултатът от всички тези обсъждания, разходки по магазините и снимки на жълти рокли беше формулиран цветно от Приятелката: "Станала съм като бик бе хора... като вляза по магазините и налитам на жълто!"
Може би щеше да имат и по-сериозни увреждания девойките, ако историята не се сдоби с неочаквана развръзка.
Аз си купих рокля.
И да, ако очаквате да е къса и ярко жълта, почти сте познали. Само дето е дълга и синя. Но пък е готина и ми отива.


p.s Мацката в  жълтата рокля е рисувана от 21 годишната британска фешън илюстраторката Hayden Williams 
 
Предизвикателства/Challenges:  

Коментари

  1. ХАХАХАХАХА, яко! Картичката е супер! И ако твоята рокля беше жълта - щеше да е точно като на картинката ;-)

    Аз като все още действащ счетоводител (ама само още за малко) да кажа - моя гардероб е въз-по- цветен. В частност - розов. Остатък от моята сватба, където аз налитах на розово :-) Явно всички булки (и тези около тях) страдат от промити мозъци :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Картичката е страхотна, мацката - жестока, роклята - трепач. Трябваше такива да си вземете. Ще чакам снимки от сватбата да видя дългата синя рокля :) и жълтите на останалите момичета

    ОтговорИзтриване
  3. Lovely card! Love the dress and great coloring. Thank you for joining the TTCRD challenge, and good luck.

    ОтговорИзтриване
  4. Много е яка! Картичката! И мацката от картичката! И слънчогледите! И чакам да видя роклята! :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!