Картичка "Изтъркай ме" за Пепи

Това е картичка по случай рождения ден на Пепи, сина на Тони от Токбобок/Точица.
 
Като започнах да я правя снощи към полунощ бях сигурна в две неща - че ще има животини, каквито той обожава че ще гледам да изпробвам новата техника с изтриването (scratching) за която ви разказах тези дни в Картишока. Единствения подходящ печат се оказа освен с животно и с човек! в чието оцветяване както обикновено хич не се справих. Оказа се че в дистресите нямам подходящ "кожен" цвят, приемам препоръки какво да си купя което да ми свърши работа от мастилата или маркерите. Тревичката и облачетата бяха много симпатични преди да изпусна една голяма капка боя насред светло синьото небе, та се наложи яко да я запазвам и стана небе преди буря. Надписът "ЧРД Пепи" е друг забавен момент. По план трябваше да го напише Марти, но той позорно заспа на дивана докато ме чакаше да намажа небето така че се наложи аз да импровизирам. Написан е с ембосинг маркер и отгоре синя ембосинг пудра, по същия начин са очертани и облачетата.


Не виждате надписа? То и Пепи не го видя на първо четене. Но Марти беше така любезен да му услужи с монета и да му подскаже да изтрие едното синьо облаче. Голямо триене падна, но се справиха децата.
 
Ето вече финалния вариант на картичката. Върху надписа бях залепила парче прозрачен ацетат, предварително оцветен в синя акрилна боя. 
Харесва ми тази техника, ще я приложа в скоро време пак.


Предизвикателства/Challenges:  

Коментари

  1. Техниката е жестока, картичката - разкошна, изненадата беше голяма. Това стана картичката на раздора - всички деца искаха да я прочетат, видят, изтъркат, нооо Пепи имаше правото и привилегията да го направи :). Благодаря ви и на двамата за страхотната картичка! А за кожов цвят аз ползвам tattered rose...не знам дали го изписах правилно.

    ОтговорИзтриване
  2. Such a fun and colourful little scene. Love the characters.
    Hugs Desíre {Doing Life}

    ОтговорИзтриване
  3. Много хубава картичка, а това с изтъркването майййй всеки би завидял :) супер идея е:)
    Весел ден от мен :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!