Пеперудена старост в кратък урок.

Една картичка, която направих в желанието си да споделя кратко уроче как да направим печат на тухлички. Разбира се пак обърках работата, но вече стана късно и тъмно за да повтарям (и ме домързя освен това) така че ви го показвам с грешките, тъкмо да се поучите от тях. Колкото до картичката - ами тя стана в обичайния ми стил - цапаница отдолу, цветя от стари книги, дантели от бабиния скрин и една пеперуда. Ще я покажа при елшите в забавното им ново предизвикателство на тема “Отминалото време”, както и при Краси, защото я нарочих за рождения ден на една приятелка.
А ето и обещания урок:Отпечатвате си изображението.
Нарязвате го на лентички с широчина 1 см или 2 см по ваша преценка. Внимавате накъде е обърнат печата - аз моя го нарязах погрешно- трябваше по дължината на пеперудата, а не по ширината.
На гърба на лените си оразмерявате тухлите - първия ред започвате от 2 см. а втория ред от 1 см и после пак през 2 см. за да се разминават като ги залепите.
Нарязвате внимателно и не ги разбърквате като мен, че после ще редите пъзел цял час.
Всяка една тухличка минавате с дистрес мастило по краищата и после залепвате. В моя случай върху стара книга с Ц200.
Ефекта е това, само че пеперудата трябваше да е обърната надолу. Но който не внимава при първото рязане така е.
Може да си спестите някои от крайните тухлички, да изглежда леко недовършено или пък да ги залепите на криво.
 Това е накратко, не е сложно, а е ефектно,  само че моя син и досега се забавлява да цитира първата ми реакция като видях инструкциите в нета:
"Супер яко е, ма много рязане бе брато!"

Коментари

 1. Отдавана се каня да пртобвам тази тухлена стена. Много е ефектна.

  ОтговорИзтриване
 2. Прекрасна овехтяла пеперудена картичка от тухлички! Успях да си подредя изречението, все пак! Много е красива и много ми харесва излъчването, нищо че тухличките са нагоре -надолу, а не настрани. Кати, ако не беше споменала изобщо нямаше да обърна внимание. Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 3. Кати, чудесно уроче си ни показала..Като гледам колко труд си вложила в тухличките...е ясно, защот не ти се е почвало отначало. Независомо от "дефекта", трябва да ти кажа,че и така е много ефектно. Картичката се е получила супер и ..определено си е в типично твоя стил!
  Благодаря ти за участието в Хоби предизвикателство 25"Рожден ден" Със сигурност ше е приятна изненада за рожденичката!

  ОтговорИзтриване
 4. Прекрасно уроче! Тази техника е много интересна и резултатът е страхотен, но отнема много време и много рязане и лепене. Картичката е много нежна!

  Мерси, че се включи в предизвикателството на Двете елши!

  ОтговорИзтриване
 5. Много красива картичка. Харесва ми нежния ефект от блокчетата печат.
  Благодаря, че се включи в ноемврийското предизвикателство на Двете Елши!

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!