От мен - "АРТ картичка" при фуриите

        Здравейте. Първо искам да се похваля, днес празнуваме 10 години от сватбата ни с моя любим мъж. И въпреки, че  ми беше обещал на този ден отново да се ожени за мен в църква, явно ще пропуснем този момент и ще се посветим на изкачването на връх Шипка. Както се казва, да затвърдим семейната любов, изкачвайки се заедно по хълма на живота....
Но стига вече лирически отклонения. Да ви споделя, че днес аз задавам предизвикателството в любимия ни Картичкофурийски сайт.  ИзбрахМЕ темата да е АРТ-картичка. Да поясня сега. Първо - темата я избрахме заедно с Мартин, за когото съм ви говорила и друг път - моя 5 год. син, който много обича да джвъчка с мен разни проекти. Картичките не са му толкова интересни за разлика от всякакви други "мацаници", както той ги нарича. Така че единодушно решихме да ви поканим и вас да се забавлявате с нас и да опитате нещо по-различно. Идеята е да забравим за скъпите хартии и уреди с които са пълни кутиите на повечето от нас и да прибегнем до наличните в едно домакинство неща - вестници и списания, водни и акрилни бои, нанесени с пръсти, домакински гъби, рендета, мрежи, парцалчета и каквото още се сетите. 
Няма стриктни указания - важното е цветовото съчетание и посланието на картичката. Ако сте наминавали и друг път през блога ми, знаете че това е типичния за мен стил - използвам каквото ми е под ръка. Но едва наскоро открих, че хората са му измислили име - MIXED MEDIA. По-често се вижда върху платно, вместо на картичка, но и в двата случая е много ефектно. В моята галерия в Pinterest съм събрала и продължавам да събирам великолепни произведения на този стил, както и много идеи, уроци и  клипчета по темата.
Аз самата имам много още да уча, но толкова много ми харесва, че прекарах няколко поредни нощи наслаждавайки се на красотите в нета. Вече съм амбицирана да пробвам и върху платна, но засега използвам бирен картон. Нанасям вестници с помощта на познатото ви Ц-200 и после грундирам отгоре с бяла акрилна боя. Като изсъхне ( помагам си с уреда за ембосинг) цапам отгоре с други цветове, после малко декупаж със салфетки или изрязани елементи от списания....
Направих си сама маски( шаблони) на точки и квадратчета, с които мацам на места за ефект. А с най-много помощни средства се снабдих от щанда за домашни потреби - всякакви гъби, кърпи, телчета и подобни създават уникални текстури с малко количество боя. За справка - морската ми картичка от вчера. 
Използвам също и спрей ( изсипах един наливен парфюм за да взема малко шишенце). Смесвам равни части вода и боя и после пръскам смело и безотговорно. Ето тук фона е такъв. 
Прилагам малко снимки от работния процес за да видите за какво става дума.
Като цяло два са минусите на този стил
- много е зарибяващ
- много цапа :) 
Зеления ми килим вече е пременен на червени точки от един спрей, както и на бели петна от един разсипан грунд.
Но пък забавлението наистина е гарантирано, а резултатът - той винаги е изненада дори за самите вас. Хубавото  е че може да включите и децата - тук няма как да сбъркат и навредят.
Очаквам ви с трепет  и огромно нетърпение в моето предизвикателство.
Приготвила съм ви скромна наградка, но повече се надявам да се вдъхновите да опитате нови техники и идеи за да науча и аз от вас по нещо.
Успех!

Коментари

  1. Страхотна идея и предизвикателство !!!:))) Включвам се с две ръце :)))...а относно гъбите и маските -направени в домашни условия -определено са много зарибяващи...и да -много цапат :))) -последните ми черни картички са с точно такъв нацапан фон ,както и много от другите ми проекти :))) Благодаря ти,че внасяш толкова артистизъм и вдъхновяваща креативност с всичките си проекти и ...това чудесно предизвикателство :)))
    P.S; Честита годишнина :)))...пожелавам ви още 10 пъти по толкова любов и прекрасни дни заедно ;)))

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!