"Семпла" картичка в червено и трик за кракле

    Това е моята "семпла" ( Clean&Simple) картичка. Слагам в кавички определението, защото  не отговаря на едно от изискванията на стила - липсват ми "големите бели пространства". Снощи седнах да работя именно с идеята за такава картичка, мнооого изчистена, само с малък печат в едното ъгълче и послание от две думи...но както обикновено се случва при мен, излезе по-различна работа.
Проблемът беше, че използвах хартиено тиксо за да огранича правоъгълника, в който е розата и да го оцветя в бледо червено с помощта на гъбичка и същото мастило, което използвах за розата. Дотук добре, даже стана супер, но махайки тиксото се разкъса и част от основата - грозна работа. Замазах я с бяла боя, но това е проблема при изчистените картички - трябва много прецизност, че и най-малкия недостатък се набива на очи. Не можеше да остане в този вид, затова намацах цялата картичка с бяла акрилна боя.
После се сетих за една идея, която бях видяла в Pinterest за кракле ефект с обикновено бяло лепило. Там беше описана следната технология за дърво, но реших да я опитам и на хартия:
- Боядисвате в един цвят хубаво, изчаквате добре да изсъхне ( което аз не направих)
-  после хубаво и обилно мацате с лепилото.
- Докато е още влажно лепилото боядисвате в друг, контрастен цвят и изчаквате да си изсъхне и да се напука.
При мен първия опит, който виждате тук, не стана особено сполучлив, но може би не изчаках да изсъхне първия слой. Втория опит стана доста по-сполучлив, ще ви го покажа тези дни.
Бях зарязала недовършената картичка, когато днес прочетох второто предизвикателство на Бо. Амбицирах се и я довърших добавяйки един декоративен шев ( рекорд за мен, защото не успях да си зашия и пръстите както обикновено правя) и надписите, специално за Бо.
И да използвам публикацията да споделя, че Клео отново раздава красиви хартии - включете се и вие в играта и.
Ще включа кривия си шев при Мър-Мяу, че не се знае дали ще се осмеля да вадя отново машината скоро.

Коментари

  1. Много, много ми харесва! Радвам се, че така си се вдъхновила :) Всички тези несъвършенства я правят супер уникална! Това е да си творец, според моите представи! :) Благодаря ти за посланията!

    ОтговорИзтриване
  2. Радвам се на артистичното ти решение и преживявания!Благодаря за информацията -с лепилото-доста кракле ми е неоходимо,а е скъпо,ще пробвам този вариант,а лепилото-Ц-200 ли?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, лепилото е обикновено ученическо бяло лепило, за 1 лв :) от книжарницата. Ще го снимам след малко и ще го покажа.Не съм пробвала какво ще стане с Ц200.

      Изтриване
  3. Ех, Кате, винаги ме радваш страшно много с уникалните и артичтични решения, които влагаш в картичките си. Много ми харесват :-)

    ОтговорИзтриване
  4. Е, всеки първи шев е крив, ама после стават по-добри! Пък и на мен все още ми бягат и се кривят, проклетите;)Много интересна идея за кракле,а и пожеланието ти е чудесно!Благодаря,че я сподели в Забавлятелството ни!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!