"ДА СЕ ЗАВЪРНЕШ У ДОМА"

Блогът на Пламнито навършва годинка тези дни. За да го отпразнува подобаващо, тя организира страхотно предизвикателство "ДА СЕ ЗАВЪРНЕШ У ДОМА". Много ми хареса темата,  освен това ми допадна, че тя иска да получи и на живо нашите проекти, не само линк някъде в пространството. Затова  снощи запретнах ръкави да и направя нещо. Разбира се, типично за мен напоследък, крайния резултат изненада и мен самата. Ето го:


И ако се питате къде е къщата - там е, някъде отдолу под пластовете боя и хартия. Ръждиво-кафява, с червен покрив, на два етажа. Има си дървета около нея, слънце я огрява и палави облачета плуват около него. Всичко това е на картината, но ако не го виждате, то е защото сте заслепени от красивите рози в градината. Те толкова много се разпростряха, че превзеха цялата картина. Те са първото, което виждаш прескачайки с един скок ниската ограда. Техният аромат те обгръща като скъп парфюм и те  връща там - У ДОМА!
И нека да ви поясня - виждате кутия от кашата на дъщеря ми, облепена със стари вестници, после намазана с акрилни боички ( наистина има нарисувана къща отдолу) и после добавени рози от любимите ми салфетки). Оградата е изрязана от хартия, боядисана с бяла боя. Това е. Определено няма художествена стойност, просто облича в цвят моята представа за дома.

Коментари

  1. Прекрасна картина, Кати! Благодаря ти за това, че се вдъхнови лично за мен! Момичета, нашата мила художничка не знаеше, че къщата на татко е на два етажа сред много дървета и разбира се красивите любими рози, на милата ми баба, която загубихме съвсем скоро - любим аромат от моето детство... Благодаря ти от сърце и я очаквам с нетърпение!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам мила, че съм усетила твоята представа за дома. Ще я получиш непременно.

      Изтриване
  2. Страхотна картина! Много уважавам ръчното творчество, а тук си надминала себе си! Продължавай в този стил!

    ОтговорИзтриване
  3. Ех, Катеее ... Уникална, Прекрасна и супер АРТ. Много, много ми хареса - страхотна е.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!