Лесни картички с водни бои - част 2

Преди ви показах различни начини да си направите основа на картичката с водни бои, днес отново взех назаем водните боички на детето и нацапах с тях няколко лесни картички, вдъхновена от готините предизвикателства тази седмица на 365 Cards, които ни провокират да мислим различно, вместо да посегнем наготово към лъскавата дизайнерска хартия...Получените картички не са нищо особено като резултат, но пък плюс е че можете да включите и децата в забавлението.
Просто няколко мацвания с различен цвят и плоска четка 
Тук единственото по-интересно е, че за надписа използвах трансфер с готварска не залепваща хартия. Разпечатах го огледално върху парче хартия и после с малко търкане го пренесох. Е, също така го и размазах де :) но все пак ми е първи опит, следващия път ще бъда по-внимателна. 
Ще я   покажа при 365 Cards -Day 180 - Stand-out Stripes и при Картичкофуриите ( о ужас, днес съм направила цели 4 картички с пеперуди, колко нетипично за мен)

 Това са цветовете, които избрах за втората лесна картичка.  




За маска ( иначе казано шаблон за да направя правилни правоъгълници ) използвах остатъци от някакви отлепени стикери, но винаги може да си изрежете от картон ако нямате нещо подходящо. Залепвате или поставяте където искате и оцветявате внимателно всеки правоъгълник.
 След като се уверите, че боята е изсъхнала, отлепвате и хоп - остават ви 4 цветни правоъгълника.








 После хващате телбода - и щракате няколко точки от по-горе оцветения лист, които залепвате като линия отдолу. За да не изкривявате може да залепите хартиено тиксо под точките, което да ви води.
След което за украса на правоъгълниците може да сложите каквото си искате - копчета, цветя или каквото ви хрумне. В нашия случай Марти изряза с пънч цветенца и ги залепи. може да добавите и надпис, въпрос на желание...
 Нашата ще я покажем в 365 Cards -Day 179 - Super Sketchy Sunday,  защото използвах техния скеч, който между другото е много приятен до степен, че дори направих две картички по него.


Ето я готовата картичка.
Последното, което искам да ви покажа са едни шантави тагове - пак се оказаха пеперудени...При тях съм използвала акрилни бои, няколко вида маски, които сама съм си направила, мастило, печати, хартии ( остатъци от опаковъчни такива) и камъчета.



Ще ги включа в 365 cards -Day 182 - Textured Treatment

и при  CCC - Challenge #34 - No Embellishments!!.

Коментари

  1. Охо, колко много крилати! Великолепни са и картичките и тагчетата! Благодаря ти, за участието в крилатото предизвикателство при Картичкофуриите!

    ОтговорИзтриване
  2. Wonderful projects ! Magnificent card with the colors of the rainbow. Bravo !

    Thanks for joining us at Charisma Cardz this week.

    Hugs from France.
    Catherine.

    ОтговорИзтриване
  3. Много са симпатични. Семпло, но много добро! И нетипично за теб, наистина, с толкова пеперуди! :) А аз напук на моята страст по пеперудите, за това предизивкателство ги бойкотирам:)

    ОтговорИзтриване
  4. Супер готини и свежи картички са се получили,а тагчетата са уникално сладурски -много ми харесват!!!:)))

    ОтговорИзтриване
  5. oh my you have been super busy!! all are wonderful :)
    so glad you joined us on 365 Cards

    ОтговорИзтриване
  6. Beautiful, many thanks for joining us at 365 Cards, love water colors.

    ОтговорИзтриване
  7. Lovely creations... Love the use of watercolours to highlight. beautiful tags too :)
    Thanks for joining us over at 365cards :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!