Букет за булка с цветя от плат

Такава жега е тия дни, че направо не се издържа. Не е за хора, нито за животни, а за цветя съвсем. Но все пак традицията гласи, че когато отиваш на сватба, носиш цветя за булката. Обаче аз нали не си падам много по традиционните неща, реших да поднесем малко по-различен букет, и то такъв, който ще понесе 38-те градуса навън. Речено сторено - извадих парцалите, както ги нарича моя мъж ( и те са си такива - най-различни дребни остатъци от всякакви платове, откъснати от шалове, дрехи, каренца и тн.) и почнах да правя цветя по най-лесния начин - режеш кръгче, правиш му малък подгъв с конец, издърпваш здраво конеца за да се свие ( получава се нещо като торбичка с дупка в средата) после закриваш дупката с копче и си готов. Незнам доколко ме разбрахте, затова ето ви линк с чудесно обяснение.
Голям проблем ми бяха дръжките, ясно беше че да се огъват трябва да е някаква тел, но аз нямах нищо подходящо. Моя любим мъж се метна на колата и отиде в Мосю Бриколаж, купи от там някакви кабели, които обели така че да остане само медната жица и от това сътворих дръжките. Накрая го оформих на букет с помощта на едни остатъци от букет изкуствени цветя, от които стърчаха листата защото цветята са нарязани за картички и го опаковах в тюл за да има вид на булчински букет. Да ви кажа падна играчка но пък стана идейно и най-важното, цветята не увехнаха докато ги подарихме на булката :)
 
 
 
 
 
 

Коментари

  1. Хе хе много идейно...и нетрадиционно ....

    ОтговорИзтриване
  2. Харесвам нестандартните неща,а този букет е точно такъв!

    ОтговорИзтриване
  3. Супер идея! Не бях виждала такъв! Прекрасен е не само за жегите:)

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви. Вече получих поръчка за следващ такъв и него ще гледам да го направя по-добре, с подходящи за булка цветя, по-нежни и дантелени може би... този го майсторих в последния момент с наличните материали.

    ОтговорИзтриване
  5. Идеята е страхотна Кате, а букета - просто невероятен. Много ми допадна, точно заради нестандартното в него :-)

    ОтговорИзтриване
  6. Кате, имаш уникални идеи! Прекрасна е и тази, а си се справила уникално с предизвикателството да я осъществиш за кратко време.Но..ти си такава фурия,че...едва ли те е затруднило особено..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Краси, имам си жокери аз - помощници вкъщи, затова се справям бързичко. Иначе платовете и хартиите ми биват изядени, надъвкани и тн.

      Изтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!