Близо до финала - цвете № 28

Както се казва обратното броене започна - само още две цветя и слагаме край на тази серия. Може би е рано за обзор, но все пак да си кажа, научих се да правя поне няколко вида цветя, оказа се че дори мога да държа правилно иглата и да зашия някои от тях, но определено станах фен на тези, в които се използва предимно силиконовия пистолет и разните му там дантелки и неравно отрязани парчета плат. Те са точно като за мен, няма нужда от прецизност и бавна работа, напротив правя ги без да му мисля особено, единственото условие е да съм подбрала цветово добра комбинация и накрая да измисля завършващия елемент на цветето - копче, тичинки, друго цвете...и после да събера остатъците за следващото цвете. Ето едно поредно направено от остатъци:
 
Тази картичка, която днес ви показвам стоеше близо два месеца в полуготов вид със залепена "хартия", която всъщност е направена от салфетка ( нали знаете, оня начин с фолио, картон и гореща ютия) и дотам... Като купувах салфетките си мислех колко много ще подхождат за картички, а после се оказа, че цветовете и десена е такъв, че не ми се връзва с нищо за акцент. До тази вечер де, когато изведнъж ми хрумна, че в хартията има достатъчно розово и ако му метнем едно от безкрайните розови цветя и малко дантела може и да заприлича на нещо.

Коментари

  1. Заприличало е и още как! Много е романтична! А това със салфетъчната хартия и аз честичко го ползвам - дава безброй варианти!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна картичка :) Много добре се е получила, а цветето е страхотно:)
    Поздрави, Юлия

    ОтговорИзтриване
  3. Кати, страхотна е! Много ми харесва, а това със салфетката не го знаех, ще го изпробвам :-)

    ОтговорИзтриване
  4. Разкошна картичка, а техниката е много интересна. И твоето самопредизвикателство е към своя край, но ще се радвам, ако продължиш да ни радваш и след тези 30 дни с още много от твоя стил :-)

    ОтговорИзтриване
  5. Кате,..страхотна е картичката..
    За цветето- какво да кажа..Ти си знаеш,че съм им фен на твоите цветя...

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!