Коледа във винтидж стил

 

Дойде време за правене на коледни картички. Но понеже коледното ми настроение никакво го няма, затова само купувам материали и трупам, чакайки музата да се появи отнякъде. Сред всички елхички, звездички, снежковци и дядо Коледи се сдобих с една имитация на канелени пръчици. И понеже за мен Коледа мирише именно така - на канела, ванилия, коледни сладки и пламтящ огън, тези пръчици най-после ме подтикнаха да се захвана и с картичките. Само че проблема е, че пръчиците хич не се връзват с традиционните хартии, панделки и тн. в червено, бяло и зелено. Това ме подтикна да се захвана да ровя из нета за винтидж картички, които винаги безумно съм харесвала, но ми се е виждало непостижимо аз да направя. Е,оказа се че ако човек има на разположение 4 часа пред компютъра, това че държи спящо бебе хич не му пречи да си рови и сваля хартии във въпросния стил. След което е нужен един елементарен принтер и богато въображение. Любовта ми към този стил ще се окаже трайна - той е точно за мен - използват се хартии, преобладава цвят сепия, няма нужда от точно мерене и рязане, стига просто да накъсаш хартията на парчета, в употреба влизат всякакви панделки и дантели, които също обожавам, както и дървени копчета и каквото въобще се сетиш. Дали резултата ще се хареса на околните - виж това е спорен въпрос, но моето удоволствие докато работя е огромно, а това е целта на занятието, нали. ;)
Posted by Picasa

Коментари

  1. Тази ти картичка определено ми харесва. Не знам дали е точно винтидж стил, но..се заформя като твой специфичен стил (или поне картичките, които разгледах, правени от теб, вече започват да стават разпознаваемо твои.) Харесва ми това,че имаш собствени идеи и начина по който ги реализираш. Успех!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти, това е един от най-големите комплименти, които съм получавала за картичките си. Аз след толкова изгледани красоти по наши и чужди сайтове вече взех да си мисля, че не се справям "по правилата" и хич не се вписвам с моите детински опити :) но пък ми е забавно така че ще продължавам.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!