Моята черна (dark) картичка.

Исках да направя черна (dark) картичка, която обаче да не е мрачна и зловеща. Нещо в отговор на интересната интерпретация на Джиджи и вдъхновено от дарк периода на шМи.
Черното обаче не е моя цвят. Влече ме към бонбонените цветове от живота ми на детска принцеса, или пък вехошарското мръсно бяло от винтдиж периода ми,  тук там изпъстрено със синьо, зелено (но предимно резида) и тюркоаз. Обичам да има ярък цвят в картичките ми, макар и само в няколко дребни детайла. Събрах върху бюрото си всички черни елементи и хартии, които имам и стана внушителна купчина от 5 неща… .три от които откраднати от шМи. Много дълго рових из интернет да си намеря мадамата. Основно из Devianart, където е мястото ми за вдъхновение на подобни Манга, анимации, фентъзи, стиймпънк и тн. истории. Междувременно навъртях едно цвете от остатъци. Каккто и две дузини почти черни рози.  И пак рових из нета. Харесах си…розова девойка за черната ми картичка. Ето и резултатът:
Dark card
черна картичка
Изключително красива девойка, която направи картичката ми.
Доколко съм успяла в мислите си да предам желаното настроение, питам вас? А също питам.
Колко време мислите, че ми е отнело да завърша картичката?
Има ли смисъл човек да прави такива картички, които очевидно не може да подари за рождения ден на леля си?
Не знам дали имам право да искам от вас толкова внимание, но аз съм си нахалница. А поводът е един дълбок размисъл причинен от работите на горните две цитирани крафтърки. Вие отговорете, пък в сряда вечер ще ви доразкажа историята на моята Анни, както си я кръстих аз.
А за финал едно стихотворение.
Помежду...
След вятъра небето е прозрачно.
Изгубило е всичкия си дъжд.
Опитвам се през облак да прекрача
във този свят - нелеп и чужд.
Опитвам се да бъда като... всички.
Но нещо малко все не ми достига.
Във вените ми тихичко се стичат
сълзи на кораби, звезди и миди.
И няма никой, който да умее
да чуе всичко, дето му разказвам.
Изгубвам се във промеждутъка.
Човекофея.
Едната половина е по-празна.
И все не мога да открия мястото,
в което да поискам да остана.
В сърцата на човеците е тясно.
И с ръбчета, които правят рани.
Избирам да остана в Тишината.
Но със една идея по-щастлива.
Защото вече знам, че с вятъра
дъждът, илюзиите и лъжите
си отиват.
написа caribiana на 26.10.14
Предизвикателства/Challenges


Коментари

  1. Кат, с ръка на сърцето ти признавам, че това е най-любимият ми твой проект до тук. Направо съм безмълвно влюбена. Ще си помълча, пък!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз като Valarie мога да кажа че това е една от най-красивите и заредена с точното настроение посредством цветове,послание и невероятно добре избрана и оцветена картинка от всичките ти творения.А в комбинация със стихотворението ми изпълни душата.Няма да гадая за времето за направата и ,но ако няма да я подаряваш на лелята за рождения и ден , аз с най-голямо удоволствие и благодарност ще я взема :). Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Аз съм голям фен на картичките без адресат. Някакси тогава се усещам, че се развихрям творчески, няма граници като години, повод и т.н. Получава се истински арт. Картичката ти е невероятна! Предполагам, че ти е отнекло доста време цялата изработка, защото си личи, че си използвала доста различни техники.

    ОтговорИзтриване
  4. Мила Кате, много ми харесва черната ти картичка. Прощавай за откровеността, но нещо не ми става мрачно като я гледам въпреки тъжния поглед на розовата красавица и черното, а по-скоро ѝ се радвам и възхищавам, но това сигурно е заради моя начин на гледане :)
    Веднага отговарям на въпросите ти.
    1. Времето за направата на проект с вдъхновение може и да са били 2-3 часа, но ако съдя по себе си, сигурно си оставила проекта да отлежи и на следващия ден си го погледнала с нов поглед и така може и да са отминали няколко дни, дори седмица, докато си напълно сигурна как искаш да изглежда в завършен вид. Но знам ли... може и да един дъх да е си я направила...
    2. Вчера беше деня на БГ художник :) Честит празник, мила! На този въпрос за смисъла на творенето ще отговоря с въпрос. Дали великите художници щяха да нарисуват всичките си шедьоври, ако се чудеха за това, кой ще ги купи или хареса... Насърчавам те да си твориш, Кате, смисъл има. А като се съберат достатъчно такива творения, винаги можеш да направиш изложба, нали :)

    ОтговорИзтриване
  5. Кат, ако целта ти е била да направиш "дарк" картичка без да е зловеща, успяла си на 100%. Всички елементи, акценти и цветове са си "дарк" и картичката е "дарк", но не е зловеща. И да ти кажа честно, доста я гледах и отново и отново....и изобщо не си личи, че черното не е твоят цвят...От друга страна, бих разпознала твоя картичка сред хиляди други...а тази е някак различна.. Обикновено работиш с замах, бързо и не позволяваш на въображението и вдъхновението да ти се изплъзнат... Тук като че ли си внимавала и някак премисляла....до съвършенство! Картичката е съвършена! Не че другите ти не са, не ме разбирай погрешно! Тази просто е по-различна от стила" Кат" :) А да направиш нещо съвършено с цвят, който не е"твой"... си е истински професионализъм! Картичките, които правим, не за "някой", а просто са олицетворение на моментното ни състояне, обикновено са най-силни...Мисля, че днешната ти картичка категорично го доказва... Браво!

    ОтговорИзтриване
  6. Cute card. Thanks for playing along with Mema's Crafts.

    ОтговорИзтриване
  7. И така... Цял ден я мисля и премислям. И тъкмо да избликна в буйни размисли и страсти - Стелето и Рени са ме изпреварили с всичко, което имах да ти кажа. И понеже не обичам да повтарям, просто ще кажа - горда съм, че съм те провокирала, гордея се с това, че толкова умело излизаш от комфортната си зона и създаваш шедьовър. Тъмнината носи своята красота, но, както добре знаеш моята мисъл по въпроса, ако го няма тъмното как ще разберем кой толкова ярко свети в собствените си цветове? Прекрасното ти творение е доказателство за това. На въпросите: 1. Колкото трябва. 2. Никога не съм подарявала картичка на леля ми :Dxxx

    ОтговорИзтриване
  8. Ей, шМи, вярваш ли, че и аз видях картичката на Кат в 8:00ч сутринта и ми отне около 12-13ч да премисля коментара си.
    Кат, като я видях във ФБ фийда си, в първия момент помислих, че е чужбинска картичка. В добрия смисъл. :) Обикновено познавам стила на нашите момичета. А пък на съвсем моите момичета - мислих, че не мога да сбъркам картишок. Ей, на, случи се. Излязла си далееееееееееееч, далеч извън конфорта, само розовкото те е връщало към твоя си цветен свят. :) То, както и цветето носят твоя почерк, така че смело мога да кажа, че ни най-малко не си изневерила на стила си, адмирации за което! :) <3
    1. Две седмици, защото половината от времето си се чудила има ли смисъл. :P
    2. 10% от картичките ми са с повод (май само бебешките). Останалите са вдъхновени от получателите си и подарени умишлено без повод. Насърчавам те... не, не, не, предизвиквам те (!) да направиш поне още една такава картичка в тазмесечното ти Мартипредизвикателство. :Р Задължително без повод и извън комфортната зона. :) Развихри въображението си, премисли я хиляда пъти, пречупи изключително не-твоята тема през своята призма и направи още един такъв шедьовър. М, приемаш ли? ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Джиджи, ще видим тази работа :)
      Предизвиквайте ме вие, ама трябва и вдъхновения да ми показвате, така че ви чакам с нови нещица.

      Изтриване
  9. Благодаря на всички ви за прекрасните коментари и милите думи, изречени по мой адрес. Радвам се че ви харесва моята черна картичка, но повече за нея утре, заедно с една друга нейна по-голяма сестричка.

    ОтговорИзтриване
  10. Very unique and creative. Thank you for taking time to stop by Mema's Crafts and for playing along in our monthly challenge. We hope you'll visit often and stay awhile. Good luck in the drawing...remember a winner is selected twice a month.
    Много уникален и творчески . Благодарим Ви, че отделихте време да се спре с Crafts Mema и за игра заедно в нашата месечна предизвикателство. Надяваме се, че ще посети често и ще остане известно време. Успех в чертежа ... помня победител е избран два пъти месечно.
    Mnogo unikalen i tvorcheski . Blagodarim Vi, che otdelikhte vreme da se spre s Crafts Mema i za igra zaedno v nashata mesechna predizvikatelstvo. Nadyavame se, che shte poseti chesto i shte ostane izvestno vreme. Uspekh v chertezha ... pomnya pobeditel e izbran dva pŭti mesechno.

    ОтговорИзтриване
  11. Страхотна картичка Кат!!!Благодаря ти ,че я сподели с нас в Щурите предизвикателства :)

    ОтговорИзтриване
  12. Just gorgeous! SO beautiful! Thanks for joining us in the Art by Mi Ran Challenge! Hugs, Elizabeth

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!