Дневникът: ден трети, Рожден ден.

IMG_8293

Денят е почти в края си, а аз не съм пипнала нищо от крафт материалите си. Отчетът би трябвало да е кратък само една секция:

Пазар

Получих два от страхотните шаблони (стенсили) на Тим Холц – единият коледен, а другият приказен:
Tim Holtz Layering Stencil - DoilySO: Tim Holtz Layering Stencil - Festive Holly Pine Bough
както и една камара симпатични китки и  seam binding от Дивата орхидея.
Но всъщност денят беше прекрасен, наситен с позитивни емоции, много смях  и  веселби. Моята прекрасна щерка стана на 3 години и днес цял ден празнувахме. Първо с торта от кутии, която мама направи и занесохме в градината:
IMG_8249
IMG_8212.CR2IMG_8207IMG_8203IMG_8201
Освен със малките бухали, тортата беше пълна още с плодови шишчета:IMG_8282
Имам си и картичка за Ева - в тон с тортата:


Другият акцент на деня беше финално завършената и подарена къща за кукли, която с баща и правим от месец насам. Ето няколко снимки и от нея:
k2

IMG_8242IMG_8268IMG_8272IMG_8274IMG_8276IMG_8280
Едвам успях да направя няколко бегли снимки на къщата преди същата да бъде тотално разчовъркана. Но за любопитните накратко:
Къщата е направена от фазер с дебелина около 0,8 см.В основата си е 45/45 см. Има три етажа с подпокривното пространство. Покривът е на панти и се отваря и затваря. Там се помещава холът – върху едно поле от макове.
На вторият етаж има баня (мебелите за която не успяха да пристигнат навреме). На банята стените могат да се махат и слагат, едната от тях има плочки (мозайка) по нея. На вторият етаж е също така спалнята, решена в розово и черно бяло.
На първия етаж е гаражът за аудито и всекидневната-кухня , за която още нямаме мебели. Тя е доста просторна и отворена отвсякъде, решена е в розово и тюркоазено. Пред нея има голяма веранда, както и градина скрита зад оградка.
Всичко с изключение на мебелите е домашна изработка. В началото имахме амбициозни идеи като например да пробиваме истински прозорци или пък да правим външен асансьор,  но бързо се отказахме от тях. Финално къщата стана това, което виждате – дом на едно семейство мини кукли и място за игра на Ева и Марти.

 Предстоящо

Картичката за мама все още си чака реда. Но първо да оцелея и след утрешното парти, този път с роднините.

Предизвикателства/Challenges

Коментари

  1. да ви е жива и здрава порасналата принцеса, Страхотни подаръци си приготвила. Влюбих се в тази къщичка, а Марти е пораснал толкова много. Като друго детенце е направо :) Чудесен празник, справила си се страхотно, сега се отдай на заслужена почивка :)

    ОтговорИзтриване
  2. Да Ви е здрава порасналата Ева! Много да Ви радва и със сигурност ще поеме по емоционалният креативен път на мама и батко! Страхотни изненади и преживявания Ви желая по случай празника!

    ОтговорИзтриване
  3. Честит Рожден Ден на Ева! Много здраве, усмивки и прекрасни моменти на забавление с къщичката за кукли! Кат, нямам думи за къщата- страхотен проект. Толкова добре замислен и изпипан, заслужавало си е усилията, браво!

    ОтговорИзтриване
  4. Да ви е жива и здрава сладката рожденичка! :) Страхотни проекти си измайсторила! На първата снимка си помислих, че тортата е истинска. :) Браво на теб, Кат!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!