Следвай мечтите си...

Днес ще се проявя като досадна майка, и ще ви занимая с реплики на любимото отроче....
Вървяхме си към градината тази сутрин, полузаспали и двамата, единия си  мисли за предстоящите задачки, другия как да поспи още малко  ходейки и си говорехме за предстоящия уикенд. Идеята е между стотината срещи на майка му, посветени на картичките, да успеем да вмъкнем и дълга пролетна разходка, кафенце с тортичка на открито и каране на колелото. Та именно покрай карането на колелото разговора се завъртя около касичката на Марти и факта, че почти си е събрал пари за ново колело. Както казва той - само още две посещения при бабите и съм готов! Тук аз се разсъних малко за да изнеса обичайната майчина лекция: "колко е хубаво човек да си поставя цели и да ги постига.... дрън дрън". Тогава той спря, погледна ме и каза със сериозен тон: " Мамо, аз просто следвам мечтите си!"
Ей това ми подейства по-силно и от двойно късо черно кафе. Разцелувах го и му казах колко ми е умничък.
Тук е момента да спра. Защото след 2 минути последва тирада оплаквания от страна на госпожата му в градината. Не, не се бие, нито пък се справя зле с упраженията по писане. Просто е много обсебващ в любовта. Не оставял обекта си на обожание да дишал, и ако тя все пак се измъкнела от обсега му, тогава цялата група страдала от неговото лошо настроение... но както казах, това е тема за друга публикация.
И за да не кажете, че само глупости пиша, ще ви наградя с детска рисунка на нещо като "слънчогледи". Само те са ми в акъла тия дни, защо обаче ще ви покажа утре.

Цялата работа на тази набързо сглобена офис-картичка е посланието - много ми хареса, ще го използвам и друг път, в по-добра компания, определено!
Мързелив, слънчев и усмихнат петък ви желая.



Коментари

  1. Прекрасно! Винаги съм вярвала, че що се отнася до мечтаене, живеене в настоящето, наслаждаване на дребните неща и пр житейски мъдрости, децата са много по-напред от нас, възрастните. Какъв урок да му предадеш по мечтаене на едно дете, като то вече го знае? Единственото послание би могло да бъде: Не спирай никога да го правиш.
    Хубави размисли в една прекрасна дъждовна неделя, в която любимият има рожден ден, а аз съм му приготвила една изненадка... ;)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!