Калинчок

Поръчката: картичка за рожден ден на мъж
Ключови думи: калинка, при това мъжка, народни танци
Резултатът: Калинчок
Калинчок
Тази поръчка от приятелка отлежа един месец. Нямах никаква идея как да свържа народните танци с мъжката калинка. Накрая официално обявих, че не мога да се справя и подвих опашка засрамено. И тогава, вечерта преди рождения ден ме осени вдъхновението. Що пък да не направя една калинка? Даже Калинчок, че да е мъжки?
Калинкаeasel card
Шаблон не намерих, а не съм и търсила. Имровизирах с формата, а с крилцата още повече.
картичка с калинка
Точките също са мое производство. Изрязах си едни остатъци от канцеларска папка във формата на Калинката и ги надупчих с уреда за айлетс. После минах през шаблона с малко черно мастилце и хоп – готови са ни точките. Картинките на народните носии са от интернет – илюстрираха обяснения в кой край коя носия се носи. Аз понеже не разбирам, сложих да различни вида отпред и отзад на картичката. Оставих и мъничко място за писане вътре – все пак жена му трябва и нещо да му пожелае.
144-3
А на финала да ви споделя ли защо Калинки? Защото човека участва в ансамбъл, наречен с това хубаво име.
Да са живи и здрави и да тропкат хорцата още много години.
А аз да му мисля отсега – че за следващия му рожден ден ще трябва да правя нещо с гайда – днес жена му се похвали, че си е купил такава и това е новата му страст.
 
Предизвикателства/Challenges:   

Коментари

  1. Страхотен калинчок, Кат! На мен честно казано никога нямаше да и хрумне, че калинката може да намери приложение в мъжка картичка... А картичка с народни танци си е истинско предизвикателство! Малко са тези, които биха измислили какво да сътворят по темата :) Браво!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесен Калинчок! Браво. С гайдата мисля ще ти е по-лесно :)

    ОтговорИзтриване
  3. This is brilliant, you are so clever to think of it. Thank you for posting this wonderful art. Hoping to see you again really soon.
    Blessings, Carole

    ОтговорИзтриване
  4. Ех че хубаво ми стана от уникалния ти Калинчок в този петъчен следобед, в който просто реших да бойкотирам невъзможния обем работа пред мен и да поцъкам на телефона при хубавите хора.Тенк ю много за хапчето добро настроение :) ххх

    ОтговорИзтриване
  5. Such a fun and festive card! Thanks for playing along with us in the Spots and Dots Challenge over at the Simon Says Stamp Wednesday Challenge Blog this week :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!