Слънчогледи


Слънчогледовата къща - в това успях да превърна собствения си дом през последната една седмица. Причината за тези красиви жълтурковци, толкова не типични за сезона е една сватба. Омъжва се колежка от работата, сватбата е в края на юни и темата е Слънчогледи. Тя жената хич не е от претенциозните булки, не се впряга за всеки детайл и хич не си дава зор, защото имало време. Единственото, за което се е заинатила е аз да и правя поканите. По принцип не приемам да правя две еднакви неша, а камо ли 70, че и повече... но тя доста сериозно ме обработи, та да не мога да и откажа. Освен това да си призная темата ме поблазни - тези слънчогледи са ми много любими цветя. Имах пълна свобода на действие, никакъв опит със сватбени покани и разбира се нестандартно мислене.
 Направих и буркани :)




Подаръчетата за гостите също ще са в същия стил - пръчици канела, малко органза, може би мрежа или канап, рафия, слънчоглед и малък буркан :)

Това е варианта, който за мое учудване беше одобрен и от булката и от кандидат младоженеца. Сега тая надежда, че родителските тела ще сметнат идеята за твърде изчанчена и ще я убедят да си поръча стандартни покани....
Ако не, ще ми се наложи да изпълня и другите си, дадени с половин уста обещания - за подходящ за буркана текст на поканата, сватбена книга, табелки за масите, бутониери, украсата в ресторанта - абе казвала ли съм ви, че като почна нямам спирачки.....Иначе още не съм казала твърдо ДА, но за справка погледнете първото изречение. 
Вече имам поръчани 4 печата слънчогледи, няколко подходящи надписа, купих си дистрес мастила в оранжево, жълто, канап, рафия, мрежички, органза, поръчах от ибей хартиени слънчогледи, сега гледам за канела, уредила съм къде да ми ги напечатат и сега се подмазвам на милото, че той да реже бурканите....

Покрай поканите направих още една картичка  за шМи, която също като мен споделя възхищението ми от тези прекрасни, оптимистични, слънчеви, усмихнати цветя. Искам да и благодаря, че отговори на всичките ми стотина въпроса на тема слънчогледи :)

 
Специално за шМи и вчерашната ни среща на сладко кафенце беше и букета от слънчогледи и житни стръкове - те са перфектната комбинация към жълтите красавци.
 
За Шми мога да напиша цял роман, още съм в плен на вчерашните емоции, струва ми се, че съм изживяла сън на яве. И да ви кажа на всички вас, които вчера не бяхте с нас - Петя хич не е толкова мила, красива  и добричка, колкото си мислите. Тя е много, много ПОВЕЧЕ отколкото можете да си представите. Невероятен човек, изключително щедър, позитивен, усмихнат, раздаващ се на малки парченца за околните, много земен ( явно е прихванала от телетата в къщи) и същевременно царствен ( лъв такъв) в добротата си. Каквото и да кажа за нея, ще бледнее така че спирам дотук. Може би е права в любовта си към слънчогледите, защото именно като такова цвете си я представям и аз :)

Предизвикателства/Challenges:  

Коментари

  1. This is such a wonderful and creative idea. You've inspired me for an upcoming project I have to create, and I can't thank you enough for the encouragement you have given to me. Thanks for sharing this in our challenge. I always enjoy your art and your participation. God bless your days!
    Karen
    Word Art Wednesday

    ОтговорИзтриване
  2. Много интересна тема за работа си имаш.А поканите и придружаващите ги аксесоари са супер.И защо е необходимо всички да бъдат еднакви?Важно е да си подхождат на темата - според мен:)Майтапа на страна Кате , много са оригинални!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Снежи, определено няма да ми се получат еднакви..., но булката вече се е примирила.

      Изтриване
  3. Кати, огромният ти проект е наченат по възможно най-добрия начин. Съмнявам се, че който и да било (дори консервативно родителско тяло) може да остане равнодушен при толкова усмихнати слънчеви личица, част от една сложна, многозначителна, мултипластова оригинална идея. А моето лично бурканче, пълно с много обич, сега стои всред страхотна приятелска компания около себе си.:)
    Сега след тези много мили и големи думи, които си ми посветила, съм толкова трогната и зачервена, че се пръскам по шевовете и ще трябва отново да вадя метлата и да се събирам... Благодаря ти за доброто и красивото, които ти излъчваш и ми подари от сърце. Желая ти много слънчеви приключения. Топли прегръдки :)ххх

    ОтговорИзтриване
  4. Лелеее Катеее,влязла си в дълбокото с тези покани ...проектът е наистина грандиозен!:) Поздравления!:)Много ми харесват тези буркани -различни,нетрадиционни,оригинални...право в десетката са;))) И аз обожавам слънчогледи, цветовете са толкова жизнерадостни и топли,че няма как да бе се усмихнеш широко при вида на тоолкова забавни,свежи буркани!:) Браво!!!:)Благодаря ти,че се включи в нетрадиционното предизвикателство с толкова страхотен и мащабен проект:) Тази сватба,ще да е страшно слънчева и весела с много танци:)ХХХ

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вили, остави се, но и всеки ден ден се добавя по нещо ново, та верно е доста грандиозен... но като съм се хванала ще го играя хорото, какво да се прави.

      Изтриване
  5. Обожавам слънчогледи! Всичко което си направила и измислила е толкова нестандартно, но затова пък истински уникално и неповторимо! Не мисля, че някой би се справил по-добре!
    А всичко, което си написала за шМи е абсолютната истина... и много повече!!! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Много са оригинални! Сватбарите ще са впечатлени!


    ОтговорИзтриване
  7. Леко засрамено ще си призная, че вчера не обърнах особено внимание на публикацията ти Кате, реших, че е препратка към сайт за декориране, обачеее... Сега като намерих време и направо хлъцнах от възхита - слънчогледите са най-уникалните според мен растения (не само защото мога да люпя семки до захлас), но защото крият дълбока символика с поглеждането към слънцето.
    Разбирам те напълно по отношение на количеството еднакви неща, които трябва да направиш, но идеите ти са прекрасни и много артистични. Трябваше да поставиш условието, че ще изработиш 70 различни варианта, в което не се съмнявам, че си способна, а пък и всеки гост ще има уникално късче от твоя талант ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. хи-хи, Танче, и аз съм неразделна със семките, при това си ги държа точно в буркан :) как да не ми е близко тази тема.
      Колкото до 70-те различни, определено булката вече взе да свиква с тази идея, та нищо чудно и така да стане накрая.

      Изтриване
  8. Кати, много е слънчево и весело при теб. На фона на гадния вятър и неспиращият от вчера дъжд сякаш се оказах на една лятна слънчева полянка като влязох в блога ти.
    Прекрасни покани и картички със слънчогледи си изработила. Букетът за Петя също е много красив.
    Тъй както си се подготвила явно ще правиш и 70-те покани и цялата украса. Няма да ти се размине, при красотите, с които си очаровала бъдещите младоженци.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Деси. Радвамс е че съм разообразила и твоя пейзаж днес :)

      Изтриване
  9. Thank you for playing along with the HAPPY BIRTHDAY Challenge over at the Simon Says Stamp Challenge Blog this week! These look like great save the dates, love the mason jars and sunflowers.

    ОтговорИзтриване
  10. A fabulous project, wonderful pieces. Thanks for joining us at Flonz Craft Vintage Stamping Challenges.

    ОтговорИзтриване
  11. So very pretty with lots of elements. Colours chosen are gorgeous.

    Thank you for sharing with us at Vintage Stamping Challenges.

    Hugs Shirley x x

    ОтговорИзтриване
  12. Кате много ти благодаря, че включваш красивите си покани в моето предизвикателство! Аз също страшно много обичам слънчогледи! Не знам защо (привидно) се дърпаш, като то от изпълнението си личи, че това тооолкова много те забавлява, а обяснението "Вече имам поръчани 4 печата слънчогледи..." съвсем изчиства нещата:))) Ясна е работата! Това си ти е в кръвта и няма да избягаш от себе си, а като виждам и картичките на Марти явно, че е наследствено или пък заразно!!! :)
    Кате искам специално да ти благодаря за моята картичка от "Бяло, зелено...", наистина съм много трогната, преди малко видях! Това е голяма чест за мен!
    Поздрави и :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Напълно заслужено си беше Вера, картичката ти беше много интересна.

      Изтриване
  13. I saw your link on Word Art Wednesday and had to come say 'Hi." I LOVE your beautiful sunflower jars -- they are so very pretty!!!

    ОтговорИзтриване
  14. Wow how beautiful, gorgeous sunflowers! Thanks so much for joining us at Flonzcraft Vintage Stamping Challenges this month
    Claire xx

    ОтговорИзтриване
  15. Раминали сме се,колко жалко,бях в София...но времето е пред нас,а слънчогледите са толкова топли,думите ти-толкова красиви!!!Успех с голямата работа!:))

    ОтговорИзтриване
  16. Ще чакам с нетърпение да видя всичките 70 покани, защото съм убедена, че ще са различни! И не мисля, че това е минус. Ако се женех сега, нямаше да си направя еднакви покани! То да не е пропуск това, поканата е лична и всеки вижда само своята. Много обичам природни материали. А букетът за Шми е великолепен! Видях го и на живо, жесток е! Както и нейният буркан(не че другите са лоши, но този е зареден с повече емоция...мисля). Очаквам още буркани и зимнина...пардон, пролетнина :)

    ОтговорИзтриване
  17. Beautiful summers creations, thanks so much for sharing your creativity with us at FlonzCraft Vintage Stamping challenges.

    B x

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!