3 за щастие!


ДА СЪМ СЛЪНЧЕВО МОМИЧЕ

В дланите ми каца слънцето червено -
добро и светло, като гълъб ален,
то сгушва се усмихнато във мене
и пулсът ми запява в миг запален.

Аз искам слънце цял живот да имам
и дланите ми винаги да парят;
да нося дъх на слънце негасимо
и буйно да горя, да не догарям.

И хората да гледат мен засмени,
да казват "Тя е слънчево момиче,
във вените й слънчево червени
дъхът на слънцето с кръвта й тича."

Аз искам, щом издъхна уморена,
то - слънцето - със мен да не изстине,
а светло като мойта кръв червена
да блесне над земи и над градини.


Да литне между хората щастливи,
за себе си и мен да им разказва
и аз ще бъда жива, вечно жива,
защото мойто слънце няма да залязва.

С това стихотворение ме поздрави една любима моя приятелка ( Иве - целувки) по случай първата публикация в блога ми - точно преди 3 години. 
Каква е равносметката за тези три години? Аз като математик, ще я покажа в цифри:
102 човека, надникнали тук и решили да се върнат пак : БЛАГОДАРЯ ви много, приятели!

 453 публикации - направо ставам досадна понякога, знам си го :)

  323  картички - да се чуди човек другите публикации на какви теми са...

 "n"  на брой  - безсънни нощи прекарани в ровичкане из блога.

 И понеже това е математика, редно е да има и уравнение с поне няколко неизвестни.

  Колко ли картички ще направя тази година?  С колко ли нови приятели ще се сдобия? Дали днес някой ще направи картичка за мен? Дали Ивето ще роди нейния син точно днес? Дали ще го има блога ми и след още 3 години? Ще има ли повече от 3 коментара под тази публикация?

update:  Коментарите се оказаха повече от три, при това всички са толкова мили, че няма накъде повече. Знаех си аз, че съм избрала правилното хоби, най-малкото заради хората, с които ме събра то.
Второ, получих най-големия подарък за рождения ден - Ивето ( приятелката за която споменах) роди днес прекрасния си син, адаш на моя Мартин. Да е жив и здрав и да расте весело, щастливо и добро дете!
Трето - забравих да ви споделя защо картичката с прозореца има котка. Амииии ядях един мишмаш докато я правех и пльоснах такова хубаво петно насред белия прозорец, че трябваше с нещо да го скрия.... 

update 2:  Ураааа! За да е перфектн днешния ден, преди малко видях, че печеля едно предизвикателство с една от най-любимите ми напоследък картички. А наградата не е за пренебрегване - 20$ от един любим австралийски магазин за печати.

Коментари

  1. Честит Блого-рожден Ден,Кате!!!:))) Като за истинско сънчево момиче-те поздравявам с много слънчево настроение и ти пожелавам все така да грееш и да ни огряваш с идеи и талант,да ни забавляваш,както само ти умееш и да пръскаш радост и усмивки:) За мен е чест,че те познавам,макар и задочно за сега и ти благодаря за прекрасните емоции с които не даряваш тук;) Весел празник! Наздраве!:)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И...ПОНЕЖЕ СЕ РАЗВЪЛНУВАХ,СЪВСЕМ ЗАБРАВИХ...Браво,за поредната красота!!!:))) Прекрасна свежа и пролетна картичка:)))

      Изтриване
    2. Много ти благодаря, Вили за прекрасните думи.

      Изтриване
  2. Честит блого-рожден ден! Пак ме разсмя с публикацията си, освен това ме заинтригува, че в повече от сто не е имало картички, а откакто те мернах в блог-пространството съм установила, че обикновено в една публикация показваш минимум 3 картички ;)Нещо не ми излиза неравенството ;)))
    Пожелавам ти да си все така неуморна, търсеща и креативна, да заразяваш околните с живия си дух и тънък хумор.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Танче, за милите думи тук и в твоя блог. А за другите публикации... ми за глупостите ми :) за какво друго биха могли да бъдат.

      Изтриване
  3. Пф как мислиш, дали ще има "поне 3" коментара под публикацията ти?! :P Кате, това стихотворение е право в десетката! Че то това си ти, бе, дете! <3 :)
    Равносметката ми харесва, искам поне още толкова публикации и картички до края на годината! :D Пожелавам на Къщичката ти още много приятели и последователи, защото твоят талант, харизма и заразяваща усмивка трябва да достигнат повече хора! ;)))))
    Днешната ти картичка е с изключително нежно, ефирно и момичешко излъчване! <3 :))))) Страхотна!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ооо Джиджи, това "дете" от твоите детски устенца звучи като огромен комплимент. Нали знаеш, че аз съм си "лелка", че даже и "тетка" понякога :)
      Благодаря ти за редовните, винаги толкова топли, позитивни и много усмихващи ме коментари.Обожавам да виждам тази твоя пчеличка :)литнала насам...

      Изтриване
  4. Ето го и моят ред. Понякога и най-дърдоливите бърборици като мен губят ума и дума как точно да изразят всичко емоции, горещи пожелания и надежди, които в един миг се втурват и умешват в пъстър гювеч.
    От малко те познавам, но знам почти всичко важно за теб.
    Не съм те виждала, но знам че си един от най-красивите хора, които някога ще видя.
    Богата душа, слънчева душа, едно усмихнато сърце - това си ти.
    Честит Трети Рожден Ден, Къщичке, пълна с усмивки и мечти, емоции, празници и приятелства, и една стопанка, която грижливо следи този вечен празник никога да не спира. Благодаря ти, Кати, за добото, което струваш с всичко, което пишеш и създаваш.
    Днешната ти картичка и публикацията са един вълшебен пример за казаното по-горе. Пожелавам ти от сърце, този богат извор никога да не пресъхва, а продължи да живодарява. Прегръдки и наздрааавеее! :)ххх

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. шМи, след твоя коментар и моите думи не стигат. Имам усещането, че си скрила в ръкава си пръчица на фея-вълшебница и като я размахаш пръскаш цветен прашец от прекрасни думи, които на всичко отгоре са заразни. Не мога да пиша за теб и покрай теб в друг стил, освен в приказно-романтично поетичен. Само ти си виновна за това, така да знаеш. Благодаря ти за предизвикателството да ме накараш да мисля различно, да пиша повече и да споделям тези си глупости с вас. Целувки.

      Изтриване
  5. Честита блог-годинка, Кати! Аз съм 10-тиат коментар! Често, често надниквам тук и дано те има още много по 3! Твоето творчество е приятно заразно - когато вида четка и възкликвам "Катиии <3"! Бъди винаги такава - чувствена и естествена!

    ОтговорИзтриване
  6. Кате ,след всички тези повече от хубави пожелания, за мен не остана много,но с риск да повторя някого аз ще ти пожелая да не слизаш от вълната върху която сърфираш толкова умело,да ни усмихваш и увличаш както до сега и празнуваш не само след 3,но и след 10 по 3 годинки/най-малко/.И за картичката мисля,че на котката точно там и е мястото.:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Снеже, още едно пожелание никога не е излишно :) още повече като е споделено толкова поетично. Благодаря ти.

      Изтриване
  7. Леле, Кате, сериозно ли го има от 3 години? Като бебетата е - следиш го всеки ден, радваш се на промените, на новите неща и неусетно времето е минало :) Честит рожден ден на блога ;) Пожелавам през следващата година да напишеш толкова публикации, колкото до сега за изминалите 3 години - сигурна съм, че ще се справиш.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наде, то времето си върви - и аз с изненада го констатирах...

      Изтриване
  8. Кате, напоследък все със закъснение виждам всичко, но на две(даже три)патерици искам да ти пожелая нестихващо вдъхновение и още дълги, дълги години да ни радваш от твоята приказна Къщичка! При теб човек намира отмора, забавление, полезни неща и много положителни емоции! Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!