Резултат от блог-играта ми и бонус:есе


(Source: inslee.net)
Това е картичката, която ще пъхна в плика с наградата  за победител Номер 1 в моята блог-игра: това е Елена Георгиева и нейния един лежерен час в хамака.
Награда номер 2 - тефтер, украсен от мен, отива при Nadia Shtiplieva и нейното еко-дърво.
Моля ви пишете ми за да ви изпратя наградите. 
А ето и обещаните размисли ако случайно си нямате друга работа.
Прекрасен, топъл слънчев ден. Всички около мен са малко по-щастливи, забравили са временно цените на парното, проклетия съсед и болежките си. Не и аз - на мен ми предстои цял ходене по мъките, иначе казано разправии с държавната администрация. Досещате се, че това е приятно почти колкото да ти вадят зъб ( ох-ох-ох, болната ми тема). Така че аз лично тоз ден го броя за дъждовен пък ако ще и слънцето да ми свети право в очите. За мое учудване и късмет обаче, явно доброто настроение е обхванало дори и вечно намусените лелки зад гишетата. Свършвам цялата работа предсрочно - хартиса ми цял час време от предвиденото.
Ами сега? Да взема да се поразходя безцелно по улиците? Или пък да побързам да прибера децата и да поиграем? А може би  да се прибера право в нас и да сготвя поне веднъж този месец сносна вечеря от първо, второ и трето (и вкусна колкото тази на лелките от ДГ)? Неее, познавам се добре - ако се прибера в нас преди всички ще се изкуша да направя поредната картичка, ще разхвърлям навсякъде хартии и печати и тогава вместо вечеря тип "Черешката на тортата" ще ядем китайско от близкия ресторант. Докато размишлявах по темата ценния ми час изтичаше на малки зрънца. Май е по-добре да направя един тур по магазините, типично по женски. Започвам да пресмятам наум ограничения си бюджет и както обикновено го обръщам ту в  рокли, ту в дизайнерски блокчета хартия. Тогава виждам надпис и се забързвам натам почти тичайки с налудничава усмивка на лицето. Подозирам че околните взеха да залягат около мен - то с тия стрелби напоследък....Мястото в което влизам е ....... книжарница! При това от най-любимия ми вид - голяма, уютна, разделена на две части - книги и канцеларски материали. За канцеларските и друг път съм ви споделяла - аз съм си виден канцеларски плъх. Мога да се захласвам дори и пред редичката с гумички, а какво остава за химикалки, картони, моливи, боички... не ми се е случвало да вляза дори в кварталната дребна книжарница-тип гараж и да не си купя нещичко. 
Но виж другата част на магазина привлича днес вниманието ми. Дълги редици книги, тук там масички и удобни канапета, на които човек може да поседне и прегледа книгите. Напомня ми на библиотеките от едно време, само че има едно важно предимство - книгите са нови и в повечето случаи неразгръщани. Няма друга такава сладка миризма като тази на прясно отпечатана книга. Колкото и много книги да чета напоследък на телефона си, никога няма да се лиша от удоволствието да държа в ръцете си хартиена книга. И докато се наслаждавам почти наркомански на това чувство, телефона ми титка настойчиво - бавачката напомня, че е време да се прибирам вкъщи. Моят един час е изтекъл като една малка секунда. Прелитам набегом през касата, плащайки две книги  и няколко молива и си обещавам да се върна отново тия дни. Този път с децата - така де, не бива да съм егоист. редно е да споделя това чисто удоволствие и с тях, нали?
 

Коментари

  1. Кати, пак се усмихвам посред нощ като луда на страхотния ти талант да увличаш. Чудя се кое по-ми хареса - красиво оцветената дама в библиотеката от картичката ти или това, че след като прочетох есето ти не мога да спра да си представям, че тя всъщност си ти. Благодаря за хубавото лека нощ и браво :)ххх

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. аз ти благодаря, за търпението да ме изчетеш докрай :)

      Изтриване
  2. Честито на победителите. И на мен хамака ми беше фаворит:). Пожелавам на всеки поне от време на време така да си изкарват единия час:)

    ОтговорИзтриване
  3. Ех, че хубава, усмихната сутрин получих току-що. Благодаря ти, Кати за престижната награда. Есето ти е много хубаво и ми напомни колко обичам миризмата на току-що купена книга. С нетърпение чакам да видя картичката на живо :)
    Пощата ми е mrselenageorgieva@gmail.com

    ОтговорИзтриване
  4. Катенце, много хубаво есе и много добре прекаран един час - набелязала съм си една нова книжарница в Мола до нас, ще взема да отскоча възможно най-скоро :) А картичката - много добра си станала в оцветяването; красива, нежна, страхотна :)
    Благодаря и за наградата, искам да си я получа лично, ще ти звънна ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наде, ти се шегуваш - да не мислиш че съм я оцветявала аз. Тя е поредната яка мацка на Inslee Haynes, аз само малко боядисах фона наоколо за да пасне на моите цветове. Както споменах в предишната публикация, нейните илюстрации са невероятни и ми иде всичките да ги направя на картички. А за наградата, нямаш проблем, лично ще я предам.

      Изтриване
    2. Не се шегувах, наистина помислих, че ти си я оцветила - виж колко вярвам в твоите възможности :) След като се научи да плетеш, гледайки клипчета, знам, че и с оцветяването ще се справиш скоро.

      Изтриване
  5. Поздравления за картичката и за поста!Благодаря ти,че отново се включи при нас в Card Mania!Успех :)

    ОтговорИзтриване
  6. И много артистична картичка! Харесва ми!

    ОтговорИзтриване
  7. Прекрасно есе, а картичката е много красива и магнетична - обожавам света на книгите, но онези истинските, а не на таблети и екрани ;))) Кати, ти си невероятен и многопластов творец - продължаваш да изненадваш.

    ОтговорИзтриване
  8. Кати, страхотно есе. И аз съм книжен плъх и както съм казвала много пъти на моите у дома - могат да ме вкарат в книжарница или пък в библиотека и да забравят за мен не за един, а за няколко часа. А канцеларските материали са ми такава слабост, че като ученичка бях направила цяло разследване за един откраднат молив.
    Чудна картичка!

    ОтговорИзтриване
  9. При теб и днес е интересно, нямам много време, но пак изчетох всичко! Обичам книжарниците,но ги направиха все едни такива мънички, и все те питат може ли да ти 'помогнат' с нещо,човек не може да разгледа на спокойствие!А колкото до книгите, едва ли ще се проимиря с електронните! Предпочитам да си мъкна хартиените в чантата :)

    Страхотна картичка, благодаря ти че участваш с нея в Раздвиженото ни Забавлятелство!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Калисто, благодаря че се отби насам и сподели общата ни страст по книгите...

      Изтриване
  10. Явно и картичката е повлияна от това посещение...Пък аз все си мечтая за някое кафене(нце) от ония с големите старовремски фотьойли и лавички с книжки (ако е позволено да влизат кученца - това е голям плюс)... мечтата ми е аз да си направя такова де, ама ще си остане само мечта... с домашни сладкиши...горещ шоколад (май имам нужда от салфетка вече)

    Аз електронни книги още не съм се научила да чета - по много причини, ама знам ли, може и да се сдобия с киндъл по някой празник. Иначе много обичам да влизам в някой по- голям Хеликон и да зяпам по лавиците, да чета на гърба на книгите за какво иде реч и понякога да се зачитам на произволно избрана страница...добре, че там никой не ми предлага помощ - наистина е дразнещо понякога :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Skylife, звучи невероятно тази твоя мечта, то и аз имам нужда от салфетка, че много картинно си го представих това с шоколада, сладките, канапенцето...книгите....ех, мечти!

      Изтриване

Публикуване на коментар

Коментарите ви ме правят щастлива. Благодаря ви за тях!